Къща на калкан пострада заради строеж в съседния парцел. Собствениците

...
Къща на калкан пострада заради строеж в съседния парцел. Собствениците
Коментари Харесай

Строеж на калкан напука къща в София

Къща на калкан пострада поради градеж в прилежащия имот. Собствениците настояват, че са в суматоха, поради заплаха от проваляне на техния парцел. ”Близнакът ” на напуканата сграда бил съборен, с цел да се стартира създаване на нова кооперация. Столична община разпореди незабавна инспекция. На място е осъществен оглед и от екип на РДНСК.

“Къщата е извънредно професионално и надеждно укрепена ”, твърди представител на строителя. Председателят на СОС Георги Георгиев обаче твърди, че проектът за подсилване не се извършва професионално. От общината прецизираха, че “може да е професионално, само че не е по авансово утвърждения проект ”.

А представители на Районната администрация упорстват законът, съгласно който всяка активност, отвън утвърждения план, би трябвало да бъде прекъсната, да се съблюдава и фамилията да бъде евакуирано. “Къщата би трябвало да бъде укрепена и от вътрешната страна. А строителните действия от вътрешната страна са доста по-затруднени с наличие на неработоспособен и още 4 индивида ”, споделят тя.

Представители на строителя увериха, че под основите на къщата има построена 10- сантиметрова бетонна стена. И допълниха, че на фамилията е предоставено жилище чартърен до 24 часа, по тяхно предпочитание. И заподозряха “комерсиални претенции ”.

От Столична община бяха безапелационни – строителството е трябвало да спре още при първия сигнал на потърпевшото семейство.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР