Къща на бартер за по-нова кола или друг имот е

...
Къща на бартер за по-нова кола или друг имот е
Коментари Харесай

Нова мода на имотния пазар! Не е за вярване какви обяви плъзнаха

Къща на бартер за по-нова кола или различен парцел е шлагер на пазара сега, написа в. „ Телеграф ". Обявите за продажби са цялостни с оферти за сходни замени, а ползата е голям, признаха брокери. Остатъкът от сумата за парцела на бартер се доплаща.

Например сега се търси нов притежател на апартамент в село покрай Бургас, като продавачът предлага алтернатива и за бартер с кола, като остатъкът се доплаща. Имотът е двустаен, а цената му е 21 000 лв.. Продавачът предлага алтернатива и за заплащане на вноски.

Освен това има доста такива разгласи, в които се разменят жилища в столицата за приблизително огромни къщи към града, да вземем за пример Елин Пелин, селата към Своге и т. н., а също по този начин и за паркоместа.

Други пък оферират първокласни вили в села, като търсят апартамент в огромните градове като София и Пловдив. Има и разгласи, в които се предлага бартер на гора или равнища за автомобил или бус.

Сделка
Замяната на парцел в действителност съставлява възмезден двустранен контракт, като условията и правилата са много сходни с тези при сделките на парцели, обясниха брокери. Сделката се изповядва пред нотариус, като условието е той да бъде в региона на парцелите и единствено в случай че това не е допустимо, се реализира компромис сред страните.

Позволена е размяната на неравностойни парцели, т.е. в случай че цената на единият е 100 000 лева.( може да бъда сменен за друго жилище или кола за 35 000 лева, като другата страна на договорката би могла да го изравни посредством доплащане.

В такава обстановка в деяние са две покупко-продажби - на подмяна и на продажба. Казано по различен метод може да се разделите с новия си автомобил загарсониера да вземем за пример, като доплатите разликата, разясняват брокери.

Предимства
Главното преимущество при покупко-продажбите със подмяна посредством нея се заобикаля цялото подписване на две покупко-продажби - в началото за продажба на парцел, а по-късно и закупуване, което понижава разноските за нотариални и други такси. При замяната на парцел вие заплащате единствено един път нотариалните такси за цялата процедура.

Ако цената на парцелите, които ще бъдат заменяни е 85 000 лева, сумата, която ще заплатите при нотариус, възлиза на близо 3500 лева От тях към 600-700 лв. е таксата за нотариуса, а останалото локален налог, такса за регистриране в Агенцията по вписвания - 85 лева, и възможни банкови комисиони, които са към 40 лева Таксите може да ударят и хиля-дарка. Така при подмяна действително ще платите тези разноски, без таксата за нотариуса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР