Къща беше пробита от скален къс при взривни дейности на

...
Къща беше пробита от скален къс при взривни дейности на
Коментари Харесай

Дъжд от камъни върху село заради взривове при строежа на пътя Мездра-Ботевград

Къща беше пробита от скален пай при взривни действия на новоизграждащия се път Мездра-Ботевград. По знамение при случая в село Лютидол няма потърпевши.

Скалният пай тежи към 6 кг и по време на гърмежа е отхвръкнал като снаряд на повече от 100 метра от мястото, където се прокарва новият път. Собствениците са били на пазр в града по време на гърмежа, само че били извикани от хора от селото и когато се прибират, заварват пробития си покрив.
Снимка: bTV
„ Притеснявам се за здравето, моето и на цялото село, тъй като това е едвам началото на строителните работи “, споделя Пенка Хумарски.
Снимка: bTV
„ Когато има гърмежи, те оповестяват, само че не си държат на думата. Казват, че ще гърмят в 2 ч., а гърмят в 1 ч. “, споделя Ивайло Хумарски, който отбелязва, че и различен път камъни при гърмежите са падали върху къщата му, само че са били по-малки и „ циглите са издържали, тъй като са нови “.

Собственикът на къщата споделя, че когато се оплакал на началника, отговарящ за гърмежите, той му споделил, че нищо не е станало и единствено 10 цигли са строшени.
Снимка: bTV
„ Постоянно хвърчат камъни. В региона има хора и деца “, споделя Хумарски.

„ Трябва да нося каска, като си окосявам двора, както като бях в Ирак през 2004 година Къщата ми е на 300 метра отсам, февруари месец бяха паднали камъни – счупени цигли. Тогава се обадих на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) – Мездра, те взеха отношение да предизвестяват – през вчерашния ден пускаха сирени, само че компанията, която прави тези гърмежи, да вземе някакви ограничения. Предстоят още такива гърмежи, това значи да чакаме още такива камъни “, добавя съседът му Иван Михайлов.
Снимка: btvnovinite.bg
Според кмета на селото Никола Николов „ няма различен избор “, само че жителите на Лютидол не са съгласни.

Наказателно-процесуален кодекс планува наказване, в случай че при такива действия пострада човек поради несъобразителност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР