Кашпировски се завръща – ще го видим и у нас?

...
Кашпировски се завръща – ще го видим и у нас?
Коментари Харесай

Кашпировски се завръща – ще го видим и у нас?

Кашпировски се завръща – ще го забележим и у нас? Почитателите на феномена Анатолий Кашпировски в България няма да съумеят да го видят онлайн, въпреки по-рано през тази година визитата му у нас да бе сякаш сигурна. Лечителят с спорна популярност трябваше да пристигна в София през октомври и да организира няколко всеобщи сеанса.
Организаторите на събитието
обаче не са съумели да се договорят с екипа му и то няма да се организира, написа вестник Ретро.

Преди 30 години Кашпировски се трансформира в тотална сензация на територията на тогавашния Съюз на съветските социалистически републики, само че и във всички страни от социалистическия строй. В избран ден и вечерен час феноменът организираше своите телевизионни сеанси,
след които мнозина твърдяха, че са излекувани
от една или друга болест. След време сеансите бяха спрени, а Кашпировски пое по необятния свят. Гений или самозванец? Никой до момента не е дал прецизен отговор какъв в действителност е руснакът. Самият Кашпировски отхвърля всевъзможни изказвания за екстрасенски качества и отдава качествата си на дългото проучване на човешката природа.
83-годишният психиатър възобнови активността си
при започване на Ковид пандемията. Преди това не организираше сеансите си, защото се бе отдръпнал в Америка, където умря щерка му след рухване. Повече от две години той не успяваше да се възвърне, само че сега се е завърнал към активността си, излъчвайки в интернет. „ Аз не съм екстрасенс. 30 години съм работил в психиатричната клиника, усвоих доста неща и започнах да опитвам първо със себе си – карах кола със завързани очи,
спирах личното си сърце и т. н.
Познавам цялата тази кухня, както никой друг… Дойдох, с цел да възкреся живите – с тази фраза наблягам главната тенденция на моята работа – възобновление на умираща или към този момент мъртва част на физическата плът. Огледайте се – уверен съм, че надалеч не всеки от близките има в устата си 32 зъба… Да, хората са живи, само че с някаква част от тялото си вероятно са умрели.
Например имат мъртви зъби или коси.
А прекаралите инфаркт – белким на изуменото място няма умъртвена сърдечна тъкан, белким сърцето им не е на границата на прекъсването? Те са като умиращи, само че един съвсем мъртъв орган – сърце, хранопровод, корем, черен дроб, бъбрек, гърда – може да бъде възобновен! Възраждайки се, възкресявайки мъртва част от себе си, вие възраждате или възкресявате целия си организъм “, изяснява Кашпировски силата на качествата си.
„ Аз не влияя, аз разбирам индивида, това е тайната.
Помагам не на части, а на обособени частици, само че най-важното е какво се случва в един жив организъм, който е бил заплашен от крах поради някакви нарушавания. Оттук е това, може би парадоксално, а аз бих споделил поетично наименование, нямащо нищо общо с религиозното възкресение. Тук няма конкуренция с религиозния израз „ възкресение на мъртвите “. Не се меся там. Но в случай че у индивида нещо отчасти е умряло – това към този момент е за мен “, твърди Кашпировски в свое изявление,
като даже дава обстоятелства и фотоси за хора,
на които е трансформирал цвета на очите, формата на челюстта и т. н.

В момента Кашпировски живее в американския град Брайтън с внуците и двамата си синове. Внучката му Инга е трикратна шампионка на Щатите по карате, а внукът му с помощта на него учи наизуст и чете от 3-годишен. През 1993 година Кашпировски е определен за народен представител в съветската Държавна дума от Либерално-демократическата партия на Русия. След края на депутатските си компетенции през 1995 година се преселва в Съединени американски щати. В свое изявление той споделя, че това се наложило, с цел да избави сина си Сергей, защото имало сигнал, че се готвят да го отвлекат за откуп.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР