Кашлицата може да бъде страшно болезнена, отвратителна и досадна! Няма

...
Кашлицата може да бъде страшно болезнена, отвратителна и досадна! Няма
Коментари Харесай

Дъщеричката ми кашляше цяла нощ и вече се бях отчаяла, когато мама ми припомни как ме оправяше като малка. Безотказно

Кашлицата може да бъде ужасно мъчителна, отвратителна и досадна! Няма човек, който да не е претърпял този призрачен сън – да се дере като магаре по този начин, че цялата му глава да кънти.
Още по-неприятен обаче е моментът, в който кашлицата мъчи децата ни, изключително, в случай че те са още дребни.
Все отново дано първо да уточним, че кашлицата в действителност е добър знак.
Тя дава сигнал, че организмът се бори, с цел да се оправи с „ вредителите “ в него. Защото при кашляне от дихателната система се отделят слуз и други боклуци.
И въпреки всичко, в случай че е продължителна, тя е много неприятна.

И ето ви една остаряла рецепта, в случай че желаете детето ви да спинка умерено. Известна е на нашите майки и баби и се назовава „ медена лапа “. Изключително елементарно е да се подготви, а резултатът е обезпечен. Ето какво би трябвало да извършите.
В купа се смесват мед и малко брашно. Бърка се добре, след което се прибавя и растително масло. Готовата към този момент примес се слага върху салфетка, а по-късно се увива и в тензух. „ Лапата “ е приготвена. Сега е належащо да я поставите в центъра на гръдния панер на детето и да я закрепите с пластир.
Нека лапата постои няколко часа по този начин преди лягането на детето, а когато се подготви за сън я махнете. Облекчението ще е двойно – и за вас, и за детето.

Ето и още няколко изпитани предписания от националната медицина
Сок от моркови – предлага се 5 пъти дневно детето да пие по една супена лъжица прясно изцеден сок от моркови, разбъркан 1:1 с мед. Пристъпите на суха кашлица се разреждат и успокояват.
Лимонов сок, мед и глицерин. Приготвя се сироп от половин чаша свеж лимонен сок и по една супена лъжица мед и глицерин – от аптеката. Първо се смесват сокът и глицеринът, след което се прибавя медът. От този сироп се дава по една чаена лъжичка след хранене, както и при всеки припадък на суха кашлица. Преди банкет сиропът би трябвало всякога хубаво да се разбърква!

Сироп от смокини и мляко. 2-3 сухи смокини се накисват и смачкват, след което се варят 20 минути на слаб огън в чаша прясно мляко. Напитката се прецежда и се дава топличка вечер преди лягане.
Гроздов сок. Изцеждат се хубаво узрели зърна през марля. На половин чаша сок се прибавя чаена лъжичка мед и хубаво се разрушава. От напитката се дава при пристъпи на кашлица по една супена лъжица.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР