Кашкавалът и сиренето са едни от най-вкусните и полезни храни,

...
Кашкавалът и сиренето са едни от най-вкусните и полезни храни,
Коментари Харесай

Защо умните домакини слагат бучка захар при сиренето и кашкавала? Отговорът ще ви изненада!

Кашкавалът и сиренето са едни от най-вкусните и потребни храни, които участват в хладилника в съвсем всяко едно домакинство. Тези млечни изкушения нямат аналог и с помощта на тях съумяваме да поднесем на организма си редица потребни субстанции, от които той се нуждае.

Много постоянно обаче забравяме за тях и след няколко дни, когато отворим кутията за предпазване, виждаме образувал се тъничък пласт мухъл и плесен. Определено гледката ни отвращава и ни подтиква към това да захвърлим храната непосредствено в кофата. За страдание кашкавалът и сиренето са едни от най-нетрайните артикули и е целесъобразно, когато ги купувате, да изберете рационално количество.
 С този трик ще стържете кашкавал и сирене като експерт С този трик ще стържете кашкавал и сирене като експерт
Повечето ястия са по-вкусни с настъргано сирене, кашкавал или пармезан. Но от време на време рендето стърже освен върху сиренето, само че и върху н...

Как да предотвратим появяването на мухъл по сиренето и кашкавала?
Ако не сте фенове на мухлясалото сирене, то през днешния ден ще ви издадем един трик, с помощта на който ще можете да спасите този артикул от повреждане. Заради богатото си наличие на мазнини и белтъчини млечните артикули се трансформират в добра среда за развиването на микроорганизми и бактерии.

Какво да вършиме от тук нататък? Когато оставяте сиренето и кашкавала в паница или кутия в ледник, прибавете и бучка захар. Ако не ви се намира на разположение, поръсете в края една чаена лъжичка от белите кристали. Защо обаче да вършим това и какво в действителност е действието на захарта, следва да разберете.

Захарта не разрешава на плесена и мухъла да атакуван млечните артикули и доста усилва периода им на валидност. Опитайте и няма да съжалявате. Този трик работи безотказно и постоянно можете да го прилагате.
 Само по този начин ще разберете дали кашкавалът зад витрината е добре узрял Само по този начин ще разберете дали кашкавалът зад витрината е добре узрял
Знаете, че на пазара се оферират какви ли не типове кашкавал. Дали обаче вие, като елементарен консуматор, успявате да извършите разлика...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР