Касапницата на пътя трябва да спре, обявиха органите на реда

...
Касапницата на пътя трябва да спре, обявиха органите на реда
Коментари Харесай

Касапницата на пътя трябва да спре, МВР обяви нулева толерантност към нарушителите

Касапницата на пътя би трябвало да спре, оповестиха органите на реда през днешния ден при оповестяване на 29-ото издание на акция „ Зима “ в Главна дирекция " Национална полиция ", съобщи кореспондент на БГНЕС.


Ще бъде приложена нулева приемливост към всеки един извършител, даде обещание началникът на КАТ комисар Димитър Мичев. Той заяви, че всекидневно, в границите на 24 часа, към 770 екипа пътни служители на реда работят на територията на страната. От тях 10% са единствено на територията на столицата.


Традиционно акция „ Зима “ се организира в границите на три акции – първата е ориентирана към водачите на ППС, колела, селскостопанска техника.

Няма да се позволява придвижване отвън обитаемоте места през тъмните часове на денонощието, предизвести комисар Мичев.

Втората акция е ориентирана към пешеходците и най-много тяхното държание на пътя във връзка с секване.


Третата акция е ориентирана най-много към техническото положение на моторните транспортни средства и осветителната система.

Органите на Пътна полиция плануват най-малко по една профилирана полицейска интервенция да бъде извършена в границите на трите акции. Допълнително по автомагистралите ще се проведат акции за недопускане на велосипедисти и пешеходци в придвижването.

Комисар Мария Ботева, заместител шеф на Пътна полиция, напомни, че единствено за месец ноември предходната година 128 159 са били тествани пътни транспортни средства. Проверените електрически автомобила са били 394, а 15 941 товарните.

Най-често срещата нередовност е при осветителните системи и сигнализацията. Разкъсани или износени гуми са другата честа нередовност, сподели Ботева и напомни, че има наказания за неизправности.

Ако автомобилът не е подготвен за придвижване при зимни условия, органите на Министерство на вътрешните работи могат да наложат санкции с размери сред 50 и 200 лв.. За рискови неизправности санкцията е 500 лв..

Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Ясен Йорданов увери, че от 1 ноември пътищата от републиканската пътна мрежа се приготвя за зимни условия.

Ще бъдем подготвени да посрещнем зимата, каквато и да е тя. Ще създадем всичко допустимо пътищата да са в положително положение, съобщи той и прикани водачите да излизат на пътя с готови коли, пригодени за зимата и да се преценяват с изискванията на пътя и климатичните условия.

На 19 ноември Министерство на вътрешните работи се включва в деня за респект към почтените жертви на пътя.

До март следващата година всички коли би трябвало да бъдат оборудвани с гуми, предопределени за зимни условия или такива с дълбочина на протектора не по-малко от 4 мм. Важно е водачите да извърнат внимание на техническото положение на колите си като положението на акумулатора, охладителната система, течността за чистачките, както и на самите чистачки. Охладителната система също би трябвало да бъде в редовност и всички детайли от автомобила, които са свързани с ръководството при зимни условия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР