Касае се за тежка черепно-мозъчна травма, със счупени кости на

...
Касае се за тежка черепно-мозъчна травма, със счупени кости на
Коментари Харесай

Лекарите за състоянието на пострадалият полицай от Казичене: Положението му е много тежко

Касае се за тежка черепно-мозъчна контузия, със счупени кости на черепа, с огромен вътремозъчен хематом, със сериозна уверждане на мозъка. Хематомът е отстранен, сега пациентът се настанява в реанимация, където в идващите най-малко 24 часа ще бъде в медикаментозна кома, с цел да може мозъкът му да се възвърне. Това изясни на брифинг пред медиите изпълнителният шеф на УМБАЛ " Света Анна " доктор Славчо Близнаков по отношение на положението на служителя на реда, потърпевш тежко след гонка с мигранти край Казичене, съобщи кореспондент на

Той добави, че битката за живота му ще продължи още дълго време.

Направено е всичко по силите на нашата медицина в България. Остава действителна заплахата за живота му, тъй като, както споделих, отнася се за тежка черепно-мозъчна контузия със сериозна увреждане на мозъка. Това е контузия, която е провокирана от доста мощен удар, изясни доктор Близнаков.

,,Дано да успее да оживее в идващите дни, с цел да може мозъкът да се възстанови'', сподели още той.

От своя страна началникът на клиниката по реанимация доктор Димитър Николаков заяви, че полицайт ще остане на апаратна вентилация и в медикаментозна кома.

При потребност ще се намесим. Няма да се допусне неглижиране на пациента. Състоянието му е сериозно, уточни доктор Николаков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР