Касае се за тежка черепно-мозъчна травма, със счупени кости на

...
Касае се за тежка черепно-мозъчна травма, със счупени кости на
Коментари Харесай

Лекарите за състоянието на пострадалия полицай: Поставен е в медикаментозна кома

Касае се за тежка черепно-мозъчна контузия, със счупени кости на черепа, с огромен вътремозъчен хематом, със съществено увреждане на мозъка. Хематомът е отстранен, сега пациентът се настанява в реанимация, където в идващите най-малко 24 часа ще бъде в медикаментозна кома, с цел да може мозъкът му да се възвърне.

Това изясни на брифинг пред медиите изпълнителният шеф на УМБАЛ " Света Анна " доктор Славчо Близнаков по отношение на положението на служителя на реда, потърпевш тежко след гонка с мигранти край Казичене, съобщи кореспондент на Novini.bg

Той добави, че битката за живота му ще продължи още дълго време.

Направено е всичко по силите на нашата медицина в България. Остава действителна заплахата за живота му, тъй като, както споделих, отнася се за тежка черепно-мозъчна контузия със съществено увреждане на мозъка. Това е контузия, която е провокирана от доста мощен удар, изясни доктор Близнаков.

" Дано да успее да оживее в идващите дни, с цел да може мозъкът да се възстанови'', сподели още той.

От своя страна началникът на клиниката по реанимация доктор Димитър Николаков заяви, че служителят на реда ще остане на апаратна вентилация и в медикаментозна кома. Операцията е траяла близо четири часа.

При потребност ще се намесим. Няма да се допусне неглижиране на пациента и ще се направи всичко допустимо за неговото стабилизиране. Състоянието му е сериозно, уточни доктор Николаков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР