„Касае се за пропуск в процедурата по поставянето на железните

...
„Касае се за пропуск в процедурата по поставянето на железните
Коментари Харесай

Минчев: Железните врати в НС ще бъдат премахнати днес

„ Касае се за пропуск в процедурата по слагането на стоманените порти - тя не е била съгласувана с Министерството на културата. “, това съобщи пред БТВ ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

„ Не зная за какво не е в съгласие и с мен. Ще продължим диалозите и другата седмица с основния секретар на Народно събрание Габриела Килфанова, с цел да установим къде са съответните пропуски “, добави Минчев.

„ Дали ще има глобени, ще стане ясно другата седмица. До момента няма забележки към работата на Килфанова, която е основен секретар от 45-ото Народно събрание насам. “, съобщи Минчев.

„ Считам за вярно когато постъпи такава оферта, и аз да дам своето мнение преди одобряването на оферта - по този начин Минчев разяснява думите на депутата от Има Такъв Народ Ива Митева, която го упрекна, че се „ крие зад администрацията “.

„ Вчера получихме предписание да махнем вратите, няма да апелираме, напряко ще се съобразим с него “, добави Минчев.

Монтажът на вратите коства 34 хиляди лв., цената на демонтирането не е ясна. Вероятно вратите ще бъдат прибрани от фирмата-производител.

„ Не е явен размерът на санкцията, която МК е наложило на Народно събрание, само че сигурно няма да бъде обжалвана “, добави Минчев.

„ Не ни е боязън, тази охранителна мярка е по искане на НСО, което са длъжни да охраняват и двете здания на Народно събрание. В другата постройка от две години има такива защитни решетки “, добави Минчев.

Относно 11-те антикризисни ограничения, които бяха оповестени от държавното управление през седмицата, Минчев разяснява:

„ Не си купуваме национална обич по този начин, опитваме се да помогнем на популацията да се оправи с рецесиите в този миг. Няма по какъв начин подпомагането на популацията да бъде тълкувано като пазаруване на национална обич “.

„ За използването на ограниченията са нужни промени в данъчните закони, трите бюджета и Данъчно-осигурителен процесуален кодекс. “, добави той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР