Кърваво писмо до президента Румен Радев изпратиха депутатите от БСП.

...
Кърваво писмо до президента Румен Радев изпратиха депутатите от БСП.
Коментари Харесай

БСП с кърваво писмо до Радев: Служебните министри да не се месят в работата ни

Кърваво писмо до президента Румен Радев изпратиха депутатите от Българска социалистическа партия. В него те упорстват държавният глава да спре служебните си министри да разясняват вътрешнопартийни тематики за Столетницата.

„ Уважаеми господин президент, за следващ път ваш длъжностен министър си разрешава да разяснява обществено вътрешнопартийни въпроси на Българска социалистическа партия. Нещо повече,
да изопачава обстоятелства, касаещи парламентарната група на Българска социалистическа партия
и решения, взети от груповите органи на партията и от общото заседание на народните представители “. Това се споделя в публикувана позиция на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “. Поводът за нея е изказване на служебния министър на спорта Весела Лечева, която през уикенда съобщи, че
се надява да „ няма коалиция на хартиената бюлетина – ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия “.
В писмото се припомня, че Весела Лечева е назначена от Радев за министър в персонално качество и не съставлява Българска социалистическа партия в служебното държавно управление.

Според алените депутати „ стартира да става процедура членове на служебния кабинет жестоко да се намесват в партийните им работи “.

„ Вече ви писахме по този мотив, само че
неналичието на реакция и продължаващите изказвания
ни карат да мислим, че всичко това се случва под ваше давление “, се напомня в позицията на депутатите от Българска социалистическа партия. Според тях служебният кабинет излиза отвън пълномощията си, погазва правилото за разделяне на управляващите и това трябвало да спре.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР