Кървавият екшън в Свети Влас от вчера говори за процеси

...
Кървавият екшън в Свети Влас от вчера говори за процеси
Коментари Харесай

Връща ли си бизнеса старата организирана престъпност на Бургас

Кървавият екшън в Свети Влас от през вчерашния ден приказва за процеси под повърхността на обществено-политическия живот у нас през днешния ден

Завръщат ли се забравените времена от края на предишния век, се питат в Бургас хората, осведомени с течащите под повърхността процеси на преразпределяне на бизнеси. За това приказват освен зачестилите убийства на значими фигури по върховете на страната, само че и протичащото се на територията на Бургаския район, където има съществени стопански ползи. 

Наш източник твърди, че тези дни в родния град се е прибрал от Германия 57-годишният Димо Дяков-Дебелия, който възрастните хора помнят като първия формален необут на силовата формация СИК в Бургас. Би трябвало, по данни на службите, Дяков да изтърпява присъда в затвор в Германия за разпространението на подправени евробанкноти. Тази присъда влезе в действие от 2022 година и е 4-годишна. За Дяков се знае, че има няколко подправени самоличности – сменя страните, в които се занимава с друга незаконна активност през последните 20 години – най-вече разпространяване на подправена валута. Живее главно в Унгария, Германия и Португалия. 

Дебелия изчезна от Бургас през 1996 година, незабавно откакто бе нападнат с бомба при излизане от дискотека „ Фенси “ дружно с Пламен Дишков. Поръчката за физическото им заличаване, по непотвърдена информация, тогава пристигна от несебърския необут Димитър Желязков-Очите. Името на Дяков е обвързвано и с избухналата мощна бомба в столичния хотел „ Амбасадор “ през 2010 година. Тогава почина огромният арменски мафиот Арташес Теровсепян, известен в Бургас като Артур. По това време двамата с Дяков бяха съдружници във компания „ АМД “ ООД, която търгуваше с нефт и петролни артикули. За малко Дебелия се укрива в Унгария след гърмежа в хотел „ Амбасадор “, защото бе търсен от кокаиновия барон Поли Пантев, до който Артур бе изключително непосредствен. 

При едно от тайните си завръщания в столицата към 2008 година той бе поел напълно управлението на разпространяването на кокаин от столичния хотел „ Рила “. Част от пратките тогава са били превозени и към Бургас. По това време в Испания той имаше присъда от 6 години затвор за източване на половин млн. евро от кредитни карти. По наши данни е изтърпял единствено една година от тази присъда. Името му се свързва в средата на 90-те години на предишния век и с присъединяване му като уредник на убийството на боса на Първа частна милиция Георги Николов-Мечката, премахнат показно през 1995 година. 

Запознати настояват, че Дебелия опипва почвата да поеме сериозен дял от подземния бизнес в района през последните месеци. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР