Кървавите протести в Минеаполис се разраснаха и обхванаха Охайо, Мемфис,

...
Кървавите протести в Минеаполис се разраснаха и обхванаха Охайо, Мемфис,
Коментари Харесай

Арестуваха журналисти, отразяващи на живо безредиците в Минеаполис

Кървавите митинги в Минеаполис се разраснаха и обгърнаха Охайо, Мемфис, Луисвил, Лос Анджелис и други градове в Съединени американски щати. След три дни на конфликти, в Минесота беше оповестено изключително състояние, а губернаторът помоли за помощ Националната армия.

Снимка: Reuters

Снощи беше подпалено полицейско ръководство в Минеаполис, а екип на „ Си Ен Ен “ беше задържан, до момента в който отразяваше онлайн протичащото се.
Извънредно състояние в Минеаполис и Сейнт Пол след трета нощ на конфликти Снощи беше подпалено полицейско ръководство в града, в който беше погубен от органите на реда невъоръжен негър мъж
Напрежението породи след гибелта на невъоръжен негър по време на арест – 46-годишния Джордж Флойд. Полицаите бяха задържани, а следствието на трагичния случай се трансформира в топ приоритет на правосъдното министерство.

Безредици по улиците

Минеаполис безусловно гори – протестиращите се разхождат с оръжие по улиците, подпалени са стотици здания – задържани са повече от 40 души, а кървавите конфликти с полицията дадоха и жертва.



В този безпорядък беше задържан и оператор на телевизия „ Си Ен Ен “, до момента в който екипът на медията е предавал онлайн. Задържането е станало малко след 5 ч. (местно време), макар че публицистите са се разпознали и са си вършели работата.

Снимка: Си Ен Ен/Скрийншот

В следствие от полицията обясниха, че карцерът е, тъй като са поискали от публицистите да се махнат от епицентъра на конфликтите, а не са го създали. Кметът на града се извини на екипа на „ Си Ен Ен “, а няколко часа по-късно операторът беше освободен.
Гняв, митинги и опустошения: Минеаполис е под обсадата на гражданското неодобрение Втори ден в американския град се организират всеобщи демонстрации, предизвикани от гибелта на 46-годишния Джордж Флойд
Армията в дейности

След като служителите на реда не съумяха да потушат гнева на тълпата, на помощ пристигна армията. Повече от 500 бойци се пробват да овладеят ситуацията.

We are here with the Minneapolis Fire Department ready to assist so they can safely do their mission. pic.twitter.com/FjsCJ5B8d0
— MN National Guard (@MNNationalGuard) May 29, 2020
Националната армия е ситуирана из целия град, а задачата е да се предотвратя грабежи и вълнения. Армията охранява основни обекти – банки, аптеки и хранителни магазини.

Денонощен митинг

Ако предните два дни, протестиращите против расовата дискриминация излизаха на открито вечер, то в този момент митингът не стихва. Подпалените от вечерта здания към момента горят, а хората не се прибират в домовете си.

Снимка: Reuters

За подкрепление пристигнаха пожарникари и от прилежащите градове, тъй като локалните огнеборци не могат да се оправят с новите палежи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР