Кървавата драма в началното училище в Ювалди, Тексас, където тийнейджър

...
Кървавата драма в началното училище в Ювалди, Тексас, където тийнейджър
Коментари Харесай

Трагедията в Тексас: Очевидци безрезултатно подканвали полицаите да влязат веднага в училището

Кървавата драма в началното учебно заведение в Ювалди, Тексас, където младеж умъртви 19 деца и двама учители, стартира да придобива по-ясна последователност, откакто през първите дни постъпваше постоянно спорна информация за случилото се. От службите по сигурност през днешния ден насрочиха следващ брифинг, на който да изяснят какво тъкмо се е случило и да се изправят пред гнева, провокиран от бавната полицейската реакция. Появиха се и сведения на очевидци, че служителите на реда са били подканвани да нападат стрелеца, само че се изчакали специфичните екипи.

Салвадор Рамос е бил в постройката в продължение на повече от час, преди да бъде погубен от полицейски чиновници, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на управляващите. Разследващите споделиха, че полицейският чиновник, причислен на учебното заведение, не е бил вътре в постройката, когато стрелецът е дошъл и, обратно на предходните им изявления, не се е сблъскал с него отвън постройката. Ето хронологията на нещастието по последни данни:


Стрелецът влезнал в учебното заведение “безпрепятствено” през явно отключена врата към 11:40 ч. локално време;Първите полицейски чиновници пристигнали на мястото едвам 12 минути по-късно и последвали стрелеца в постройката 4 минути по-късно. Смята се, че тогава Рамос е влезнал в стаята и е стрелял по децата, до момента в който отговарял и на огъня на полицаите;Те били принудени да изоставен постройката и да се прикрият поради стрелбата на нападателя от вътрешната страна, сподели представител на полицията;Кризата най-сетне завършила в 12:45 ч., когато пристигнала тактическа група на тексаския граничен патрул, сподели представител на щатския департамент за социална сигурност. Те почнали престрелка със стрелеца, който се бил барикадирал в класна стая, и малко преди 13:00 ч. го убили;Говорителят на полицията сподели, че през това време служителите на реда викали подкрепления, договарящи и тактически екипи и евакуирали възпитаници и учители.
Кен Тръмп, президент на консултантска компания по сигурност в учебните заведения, сподели, че многото време, което е лишило оправянето със обстановката, поражда въпроси.

“Въз основа на най-хубавите практики е доста мъчно да се разбере за какво е имало закъснение, изключително когато се оповестява, че неутрализирането на този стрелец е лишило 40 и повече минути”, сподели той.

По време на обсадата разтревожени очевидци призовавали служителите на реда да влязат в учебното заведение, споделиха очевидци.

“Влезте там! Влезте там!”, крещели дами на служителите на реда малко след началото на офанзивата, сподели Хуан Каранза, станал свидетел на събитията от вкъщи си от другата страна на улицата.



“Казват, че са се втурнали навътре”, съобщи очевидецът, чиято щерка четвъртокласничка е измежду убитите и който дошъл до учебното заведение, когато чул, че там има офанзива. “Не видяхме такова нещо.”

Експерти подчертаха, че тактиката за изчакване на подкрепления в такива случаи е остаряла, тъй като постоянно броят на жертвите се усилва, до момента в който дойдат тактическите екипи. Вече е целесъобразно служителите на реда на място да вършат сами, каквото могат, с цел да спрат стрелеца, осигурявайки по-бърза помощ и на ранените. Това, несъмнено, е съпроводено с нараснал риск за самите чиновници по сигурността.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР