"Кървава баня" в София за 9 септември. Фонтан в Докторската

...
"Кървава баня" в София за 9 септември. Фонтан в Докторската
Коментари Харесай

Кървава баня в София за 9 септември

"Кървава баня " в София за 9 септември. Фонтан в Докторската градина "светна " в алено и с надпис "9 септември 1944 година Честит празник, неблагодарници ", изписано върху бял чаршаф, съобщи кореспондент на Novini.bg

Днешният ден е представян години наред като празник на националния протест. През септември 1944 година Съветският съюз афишира война на България, която до тогава резервира неутралитет в съветско-германския спор. Червената войска окупира страната под претекст, че там се укриват немски войски. На 9 септември 1944 година е осъществен боен прелом, свалено е държавното управление на Константин Муравиев, което ръководи едвам седмица. На власт идва държавното управление на Отечествения фронт.



Автор на наоколо до Руския културно-информационен център в София е скулпторът Андрей Врабчев.



Припомняме, че предходната седмица стана ясно, че на 9 септември 2019 година посолството на Русия открива в София галерия, чийто рекламен афиш в обществените мрежи в началото беше озаглавен "Освобождаването на България ". Това провокира остра реакция на Министерството на външните работи (МВнР) в София. Посолството на Руската федерация изрази удивление от тази реакция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР