Кървав екшън се е разиграл тази нощ в пловдивското село

...
Кървав екшън се е разиграл тази нощ в пловдивското село
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ: Подивяла ромска тумба начело с Малката Кобра безчинства нощес в Спешна помощ в Калояново, погромът е жесток, полиция едва е озаптила вандалите

Кървав екшън се е разиграл тази нощ в пловдивското село Калояново, описаха пред БЛИЦ проверяващи. Арестуван е 18-годишният ром Стоян Гадев с прякор Малката Кобра. Младежът е от село Първенец, бил на посетители при родственици в Калояново. На софрата нощес в махалата бил и различен роднина-22-годишният Иван Величков от Пловдив. Алкохолът пристигнал допълнително на компанията, с цел да покаже какъв брой му е корава главата, Иван награбил стъклена бирена бутилка и я разрушил в главата си. Тя се счупила, текнала кръв, спукал черепа си.

Тумба от 5-6 мъже поели към Спешна помощ в Калояново. Заради непрекъснатите ромски нападения и експанзия, вратата на Спешното била заключена през нощта. Ромите звънели, викали, псували, съборили пейки, счупили едно от стъклата на постройката. Щом им отворили, връхлетели вътре със закани и закани за ликвидиране. Ритали кошчета, съборили от бюрата цялата документи, заканили се на сирийският доктор доктор Ахмед Мусави.

Инициатор на цялото това светотатство бил Малката Кобра, който излязъл на открито и почнал да скача върху персоналната кола на здравната сестра. Била извикана полиция, докторът, сестрата и водачът на колата за спешна помощ били мощно уплашени. В това време от махалата в Калояново надошли още роми. Само бързата интервенция на два екипа служители на реда от хисарската полиция предодвратила кървава драма.

Окървавеният Иван бил претрупан в колата за спешна помощ и откаран в пловдивска болница, а навалица братовчеди тръгнала след него. Пред болничното заведение ромите са прибрани на разпит от полицията, останалите в Калояново роми също били закарани на разпит. Към момента публично задържан е Малката Кобра, той ще остане зад решетките 24 часа, чака се прокуратурата да удължи ареста. Екипът от Спешна помощ се кръсти и споделя, че в случай че не е била скоростната реакция на ченгетата, пиянската експанзия на развилнелите се роми е щяла да се трансформира в покруса.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР