Карциномът на простатата е най-често срещаното онкозаболяване сред мъжете у

...
Карциномът на простатата е най-често срещаното онкозаболяване сред мъжете у
Коментари Харесай

Безплатни профилактични прегледи за рак на простатата и на тестис...

Карциномът на простатата е най-често срещаното онкозаболяване измежду мъжете у нас, а също и в Европа, съобщи пред БНР доктор Константин Христов, специализант по урология във ВМА-София. Според данни на националния раков указател всяка година в България се диагностицират към 2400 души. 

 

" Все още при не дребна част от болните болестта се открива в напреднал етап, заради обстоятелството, че огромна част от мъжете не обръщат внимание на своето здраве при липса на признаци. Това е задачата на акцията - да се понижи броят на случаите с късно разкриване на рак на простата и да се увеличи вниманието на обществото за проблемите, свързани с това заболяване ", посочи доктор Христов.

 

Специалистът разяснява, че болестта не демонстрира никакви признаци на ранен стадий. Ако има такива, те се демонстрират в по-напредналите стадии и елементарно могат да бъдат комплицирани с доброкачествени положения, добави той. Затова и годишните профилактични прегледи са от основно значение. Д-р Христов означи, че все по-млади мъже се диагностицират с рак на простатата. Той добави също така, че проучванията демонстрират, че по-редовният полов живот на мъжа понижава риска от рак на простатата. 

 

Лекарят прикани мъжете да организират постоянно своите профилактични прегледи, тъй като освен ракът на простатата, само че редица болести, хванати в точния момент, мога да бъдат излекувани изцяло. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР