Картите за градския транспорт за ученици и студенти стават по-евтини

...
Картите за градския транспорт за ученици и студенти стават по-евтини
Коментари Харесай

Важна новина!: Картите за градския транспорт за ученици и студенти стават по-евтини от 1 май!

Картите за градския превоз за възпитаници и студенти стават по-евтини от 1 май! Учениците и студентите ще заплащат по-малко в София, заяви общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев. Промяната ще влезе в действие от 1 май. Георгиев посочи, че цената ще бъде понижена за над 68 000 възпитаници и студенти.

„ Вчера транспортната комисия утвърди предлагането на групата на ГЕРБ-СДС, с което подтикваме младежите да употребяват градския превоз. Намалението на месечните карти е от 20 лева на 15 лева за възпитаници и студенти, от 35 лева на 15 лева за докторанти и на годишната карта за всички линии от 200 лева на 180 лева Това понижение е действителна помощ за учениците и студентите в София, която те употребяват “. Така написа в профила си във Facebook Георги Георгиев.

В сряда следва да завърши гласуването в останалите комисии към Столичния общински съвет. А идващият четвъртък предлагането ще се гласоподава и в зала.

През лятото на 2-23 година бе оповестено, че картите за възпитаници и студенти за градския превоз в София връщат предходните си по-високи цени от началото на идната година. Това заяви изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев, напомня SafeNews.

Годишната карта за 365 лв. е най-удобният и най-евтиният метод за пътешестване с градския превоз, означи той.

„ В момента е значимо да подскажем на всички възпитаници и студенти, на които следва през септември и октомври още веднъж да се върнат в образователните заведения, че е добре авансово да заредят своите училищен или студентски карти след показване на нужните документи. Напомням, че единствено до края на годината цената на годишната карта за възпитаници и студенти ще бъде 180 лв.. От началото на идната година цената се връща назад на 200 лв., както беше преди февруари тази година. Така че – дано да употребяват тази опция и да закупят годишен превозен документ на по-ниска цена “, сподели Дилчев тогава.

Източник – БНР

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР