Картите за една линия от градския транспорт на София ще

...
Картите за една линия от градския транспорт на София ще
Коментари Харесай

Картите за една линия на градския транспорт в София се връщат от 15 март

Картите за една линия от градския превоз на София ще се продават още веднъж евентуално от 15 март. От тогава ще се върне и месечният абонамент единствено за метрото.

Продажбата на тези карти спря от 1 януари и това докара до повишаване на превоза за към 30 000 души, които преди този момент пътуваха са тях. Заради недоволството измежду жителите ръководителят на общинския съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) предложи връщането на картите на старите цени - 23 лв. за наземния превоз и 35 лв. за метрото.

Предложено беше и възобновяване на продажбите за една линия за възпитаници, студенти, докторанти и пенсионери.

Предложението към този момент мина през транспортната комисия в общинския съвет. Предстои гласуването от водещата комисия по публичен ред и сигурност и възможното приемане на съвещанието на съвета в четвъртък.

Комисията не одобри концепцията на самостоятелния общински консултант Борис Бонев картите за една линия да поевтинеят. Идеята му беше вместо за 23 лв. персонализираните документи за една линия да се продават за 20 лв., тези без име и фотография - за 25 лв. вместо за 28 лв.. За метрото персонализираната карта да остане 35 лв., а неперсонализираната да поевтинее от 42 на 40 лв.. Аргументът му беше, че по този начин сумите щели да са " по-кръгли " и да се връща по-лесно ресто.

Като контрапредложение Калоян Паргов от Българска социалистическа партия предложи още по-ниски цени.

И двете хрумвания бяха отхвърлени.

Друго изменение - отпадането на санкцията за невалидирани карти в размер на 3 лв., също не беше признато от комисията по превоз. То беше препоръчано от Георгиев със същия мотив - не е задоволително добре обяснено от Центъра за градска подвижност. Предложението беше подкрепено по принцип и от Българска социалистическа партия, и от съветници от " Демократична България ". Това беше една от подложените на критика промени в разпоредбите за пътешестване, която влезе в действие от 1 януари. Мотивът за въвеждането ѝ беше събирането на по-точни данни за пътуванията и натовареността на линиите, които да оказват помощ за усъвършенстване на маршрутите и разписанията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР