Картите Visa ще се приемат във всички магазини и сайтове

...
Картите Visa ще се приемат във всички магазини и сайтове
Коментари Харесай

Amazon и Visa постигнаха споразумение за таксите при плащанията

Картите Visa ще се одобряват във всички магазини и уеб сайтове на Amazon като част от ново световно съглашение, оповестиха двете компании, представени от Ройтерс.

Гигантът в онлайн търговията на дребно съобщи, че няма да изключи кредитните карти Visa от разплащателните средства на уеб страницата Amazon.co.uk в Обединеното кралство и че клиентите на компанията в Австралия и Сингапур към този момент няма да заплащат спомагателна такса за потребление на кредитна карта Visa.

„ Наскоро постигнахме световно съглашение с Visa, което разрешава на всички клиенти да продължат да употребяват своите кредитни карти Visa в нашите магазини “, разяснява представител на Amazon в имейл до Ройтерс.

Новината идва, откакто през ноември Amazon заяви, че ще спре да приема заплащания, направени с кредитни карти Visa, издадени в Обединеното кралство, поради високите такси за преводи на острова.

По-рано тази година обаче компанията за електронна търговия заяви, че няма да спре да приема издадените във Англия кредитни карти Visа като средство за разплащане в уеб страниците си в Обединеното кралство, като добави, че работи с Visa за разрешаване на спора по отношение на таксите за преводи.

Дотук се стигна, откакто наложено от Европейски Съюз ограничаване върху таксите, които начисляват издателите на карти, отпадна след Брекзит.

„ Visa се радва, че реализира необятно, световно съглашение с Amazon. Това съглашение включва приемането на Visa във всички магазини и уеб сайтове на Amazon, както и взаимен ангажимент за съдействие по нови артикули и софтуерни начинания “, сподели представител на Visa в имейл до медията.

Миналия месец английските законодатели обявиха, че възнамеряват да проучат деликатно нарастванията на таксите, които Visa и Mastercard начисляват при преводите, откакто регулаторът на заплащанията в страната не откри доказателства, които да оправдаят покачванията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР