Картини от бактерии и прототипи на автомобили с водород са

...
Картини от бактерии и прототипи на автомобили с водород са
Коментари Харесай

Младежи правят картини от бактерии и коли на водород

Картини от бактерии и прототипи на коли с водород са измежду плановете на участниците в Шестото интернационално новаторско младежко ЕКСПО в Русенския университет " Ангел Кънчев " . То бе намерено в петък от министъра на образованието и науката акад. Николай Денков. 
 МОН
Над 300 участници от междинни учебни заведения в Русе и района, университети от България и Европа и институти на Българска академия на науките показаха своите новаторски планове.  Разработките тази година са ситуирани на 70 щанда. Могат да се видят 3D макети и 3D модели на разнообразни обекти , прототипи на системи за премерване на параметри на околната среда и параметри на човешко тяло. Показан е безпилотен летателен уред за ранно разкриване на горски пожари .
 МОН
Платформата, основана на изкуствен интелект, разрешава без оператор да се предвиждат вероятни пожари в горски масиви. В създаването вземат участие научни екипи от България, Гърция и Кипър. На щада на студентите по здравни може да се види новаторски кантар за премерване тежестта на новородени. 
 МОН
Иновативно младежко ЕКСПО е самодейност на Академичното управление и Студентския съвет на Русенския университет, с поддръжката на Министерството на образованието и науката и Националното посланичество на студентските препоръки в България.
 МОН

 МОН
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР