Картини на Майстора откраднати от къща в СофияКартини на Владимир

...
Картини на Майстора откраднати от къща в СофияКартини на Владимир
Коментари Харесай

Картини на Майстора откраднати от къща в София

Картини на Майстора откраднати от къща в София
Картини на Владимир Димитров-Майстора са откраднати от къща в София, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Общо откраднати картини има към 15-16, мисля, че към 8 са на Майстора изчезнали, сподели Павел Антонов, който е притежател на къщата. Останалите са на други художници, измежду които Димитър Киров.

По думите му, в този момент по Нова година на 30 и 31 декември се е получила неприятна вест, че е станал грабеж. „ Мои близки, които посещават къщата /аз в този миг бях в чужбина/, само че ми оповестиха, че са забелязали още на 31 сутринта, че има следи от влизане в къщата. До вечерта съумях да накарам мой другар, който има достъп, да влезе и да ми каже и той ми сподели, че има изчезнали картини. Най-лошата вест е това, само че пък хубавата е, че не всичките са изчезнали, тъй като очевидно, който и да го е направил това не е взел всичко ”, описа той.

Христо описа, че като идва през вчерашния ден да работи в магазинчето на входа, и видял през двора насреща отворена врата. Влезнал в мазето, където като видял по думите му страховит безпорядък. „ Всичко разхвърлено, всичко отворено, шкафове отворени, прозорци отворени, по земята доста работи хвърлени има, какво да ви кажа: безпорядък ”, уточни мъжът. Христо съобщи, че по този начин не се рови и по този начин не се разхвърля. „ Той нещо доста е бързал, какво да вземе и какво да открадне, с цел да си замине, обаче той там наподобява не е вземал нищо, а се качил горе към този момент в жилището и там счупил прозореца и извън си влезнали вътре и откраднали картини на художниците ”, описа мъжът, който не се е качвал горе. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР