Картини на художничката Даниела Ненчева бяха подредени в изложба в

...
Картини на художничката Даниела Ненчева бяха подредени в изложба в
Коментари Харесай

На Света Варвара почетоха паметта на Даниела Ненчева с изложба на нейни картини

Картини на художничката Даниела Ненчева бяха подредени в галерия в зала „Май“ в постройката на общината в Сливен. Експозицията бе открита точно на Света Варвара, на 4 декември вечерта. На този ден Даниела, която си напусна този свят наскоро, откриваше свои изложения години наред.

Експозицията „Спомен за Даниела“ бе направена по концепция на приятелите й, с поддръжката на локалната администрация. Историята на креативната работа на авторката напомни неин сътрудник – художникът Александър Дойчинов, ръководител на СБХ в Сливен. „Тя остави светла следа и наше обвързване като духовници е да кажем, че тя беше православна християнка, с огромна религия в Бога, което в сложните моменти не й даваше да унива“ – сподели отец Евгений Янакиев, протосингел на Сливенската митрополия. „Мен не ме напуща възприятието, че тя ще влезе в един момент в галерията, както го направи преди няколко месеца, когато откри 35-тата си юбилейна изложба“ – призна зам.кметът Пепа Чиликова.

Даниела Ненчева работи като преподавател при започване на професионалния си път, а по-късно дълги години бе шеф на художествената изложба в Сливен. Тя отвори залите за платната на международни и национални създатели, за концерти на симфоници, за занимания по изобразяване на сливенските деца. Даниела си отиде на 50 години след тежко заболяване, остави светли мемоари измежду стотици другари, близки и сътрудници в Сливен и страната.
 018-2  023-5  izlojba  p1390746
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР