Картината може да се показва на стена с диагонал 2,5

...
Картината може да се показва на стена с диагонал 2,5
Коментари Харесай

MWC 2019: Смартфон с вграден проектор излъчва 5 часа кино

Картината може да се демонстрира на стена с диагонал 2,5 метра

Смартфонът с проектор на Balckview може да излъчва изображение върху стена с порядъчен размер: диагонал до 2,5 метра (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Смартфон с вграден в него проектор за прожектиране на кино върху стена сподели компанията Blackview на Световния мобилен конгрес (MWC 2019), който се организира тази седмица в Барселона.


Като форм-фактор и дизайн телефонът не се отличава от множеството други модели на пазара; дори е много „ нормално “ изглеждащ, с закостенял дизайн. Горният борд обаче крие малко „ стъкълце “. От него наднича окото на дребен проектор. Той може да излъчва изображение върху стена (разбира се – най-добре да е бяла), с порядъчен размер: диагонал до 2,5 метра.

Как се отразява това на потреблението на електрическа енергия? Неизбежен въпрос. Батерията е 4680 mAh и фирмата-създател твърди, че с нея може да се гледат 5 часа филми.

Горният борд на смарт телефона крие малко „ стъкълце “, от което наднича окото на дребен проектор (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Разбира се, да гледаш дълъг филм и звукът да е тъничък и провокиращ като кламери в консерва не е оферта. Затова телефонът може да се свързва посредством Bluetooth към мини-колонка, която да изкара по-прилично озвучаване.

Е, на фона на тази функционалност не е чак толкоз впечатляващо, че телефонът има 16-мегапикселова камера с двойна LED мълния и 16MP + 2MP двойна селфи камера, само че нали въпреки всичко е смарфон – и това е належащо. При все това предната камера е със датчик на Sony, тъй че въобще не е за подценяване.

Останалите характерности са напълно за почитание: 6-инчов AMOLED FHD екран с резолюция 1080х2160; 6 гигабайта памет и осемядрен процесор (4×2,5GHz ARM Cortex-A53 + 4×1,65GHz ARM Cortex-A53 CPU), чипсет MediaTek Helio P23 MT6763. Операционната система е Android 8.1.

Смартфонът има 16-мегапикселова камера с двойна LED мълния (снимка: Мария Малцева / TechNews.bg)

Интерфейсите включват един слот за Nano SIM карта, втори слот за Nano SIM или microSD/TF карта, конектор USB Type-C, аудио излаз, бутон за включване, бутон за звука, микрофон и представител.

Смартфонът с вграден проектор не е 5G, както в този момент е съвременно, само че това не е неприятно, тъй като до идването на 5G мрежите има задоволително време за гледане на филми…

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР