Картина на Дейвид Хокни на Хари Стайлс ще бъде изложена в Националната портретна галерия

...
Картината го показва облечен в оранжево-червена жилетка с перлена огърлица
Коментари Харесай

Картината го показва облечен в оранжево-червена жилетка с перлена огърлица и сини дънки.

Тя е сред повече от 30 нови портрета, които ще бъдат показани за първи път на премиерата на David Hockney: Drawing from Life на 2 ноември.

Стайлс преди беше член на момчешката банда One Direction, която се сформира в The X Factor през 2010 г.

Той е издал три солови албума, включително Harry's House от 2022 г., който стана номер едно в официалната класация за албуми в Обединеното кралство.

Портрети на майката на Хокни, покойната Лора Хокни; неговата приятелка, модната дизайнерка Силия Биртуел; бившият му партньор, куратор Грегъри Еванс; и хора от местната общност в Нормандия, където той живее, ще бъдат показани в галерията.

Как Хари Стайлс, Елтън Джон и Гластънбъри стимулират музикалния туризъм в Обединеното кралство - но експертът предупреждава

Изложбата беше изложена преди това в Националната портретна галерия само за 20 дни през 2020 г., преди да бъде затворена поради пандемията.

В допълнение към 33 нови творби, има и рисунки с цветен молив, създадени в Париж в началото на 70-те години на миналия век, и селекция от рисунки от 80-те години на миналия век, когато художникът създава автопортрет всеки ден в продължение на два месеца.

Изкуството произведения са изобразени с молив, пастел, мастило и акварел, като Хокни е използвал и 35-милиметрова камера и приложения, открити на iPhone и iPad.

Общо около 160 творби от публични и частни колекции, включително от самият художник, включва David Hockney: Drawing From Life.

Прочетете повече:
Как Елтън Джон и Гластънбъри стимулираха музикалния туризъм в Обединеното кралство
Мадам Тюсо разкрива стилове с восъчни фигури след искания на фенове

Изображение: Снимка: Джонатан Уилкинсън/Дейвид Хокни/ПА

Сара Хаугейт, старши куратор на съвременните колекции в Националната портретна галерия, каза: „Затварянето на тази петзвездна изложба след само 20 дни през 2020 г. беше невероятно разочароващо за галерията и многобройните му посетители, което прави тази повторна постановка на Дейвид Хокни: Рисуване от живота още по-значима.

„Сега съживен с над 30 нови енергични и проницателни рисувани портрета на приятели и посетители на студиото на художника в Нормандия, той е истинска привилегия да имам възможността отново да си сътруднича с Дейвид Хокни.“

Директорът на Националната портретна галерия Никълъс Кулинан добави: „След нашето повторно отваряне и успеха на едно блестящо първо лято, аз съм радвам се да подредя отново тази голяма изложба за Дейвид Хокни в новата Национална портретна галерия, което изпълнява обещанието, което дадох на Дейвид през март 2020 г., че ще се върнем на неговата прекрасна изложба в по-добри дни.

" Хокни е един от най-уважаваните и известни художници днес и да видиш новите му портрети, направени през последните няколко години и които демонстрират неговата постоянна и продължаваща изобретателност и творческа сила, е жизнеутвърждаващо.“

< p>Националната портретна галерия отвори врати отново през юни след тригодишно обновяване, струващо £41,3 милиона.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР