Картината допълват еднотипни, но луксозни къщи с градини и басейни

...
Картината допълват еднотипни, но луксозни къщи с градини и басейни
Коментари Харесай

Силиконовата долина – необуздани иновации и дълбоко неравенството

Картината допълват еднотипни, само че първокласни къщи с градини и басейни - илюстрация на триумфа и всичко, което може да се купи с пари. Но не всички в Силиконовата котловина живеят по този начин. написа swissinfo.ch. Стотици фамилии, множеството имигранти, населяват кемпери, сиромашки гета и даже палатки – домовете на нископлатения обслужващ личен състав в софтуерните компании или Станфордския университет - един от най-богатите и скъпи в света.

За тези хора наемите в долината са непостижими, макар че с помощта на тях империята Big Tech действа ден след ден. Според Silicon Valley Index, всеки четвърти гражданин на Силиконовата котловина живее под прага на бедността, като неравенството пораства с към 1.5% годишно. Работниците без приблизително обучение, печелят приблизително Щатски долар 33 000 на година, най-малко три пъти по-малко от хората с университетска тапия.

Започвайки през 1800 година, регионът на днешната Силиконова котловина е създаден на гърба на хиляди локални хора, лишени от земята им, както и с труда...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР