Картина, пресъздаваща Тайната вечеря, на която Исус Христос е изрисуван

...
Картина, пресъздаваща Тайната вечеря, на която Исус Христос е изрисуван
Коментари Харесай

Исус нарисуван черен в картина на Тайната вечеря в храм в Англия

Картина, пресъздаваща Тайната вечеря, на която Исус Христос е изрисуван като негър , ще размени сцена на Рождество Христово в британската катедрала " Сейнт Олбанс ", с цел да покаже взаимност с придвижването Black Lives Matter ( " Животът на черните е от голяма важност " ), написа " Дейли мейл ".

Управителят на храма се е съгласил да се инсталира на олтара творбата на изкуството, откакто е признал, че църквата е в слаба позиция да проповядва за расова правдивост .

Озаглавена " Тайната вечеря ", картината преработва фамозния стенна живопис от XV век на Леонардо Да Винчи, като показва роден в Ямайка модел като Христос .

St Albans Cathedral installs Last Supper painting with a black Jesus https://t.co/48bUhBtOKU via @MailOnline
— natalia kh (@KhorkovaNatalia) July 1, 2020
Съобщението за това беше направено по-малко от седмица, откакто архиепископът на Кентърбъри прикани Англиканската черква да преразгледа изобразяването на Христос като бял .

Джъстин Уелби сподели, че християните трябвало също по този начин да се приспособят към световни изображения на Исус, които го демонстрират като черен, китаец или арабин .

Възприемайки тази философия, катедралата " Сейнт Олбанс " в Хартфордшър покрива своята съществуваща картина на олтара с репродукция с висока резолюция, която оспорва " западния мит ", че Исус е изглеждал европеидно .

Картината ще покрие неподписана картина от три елементи на сцена от Рождество Христово, която демонстрира Богородица и Детето, обградени от овчарите и царе, до октомври.

Вместо това Лорна Мей Уодсуърт рисува Христос като родения в Ямайка модел Тафари Хиндс, за което тя твърди, че е също толкоз тъкмо, колкото и обичайните изобразявания.

Произведението от 2009 година на известната художничка се трансформира в вест през предходната година, когато беше разкрито, че по него е стреляно с въздушна пушка от някой, за който тя счита, че не бил склонен с нейното обрисуване на Христос .

След като не е била разубедена от този дръзновен акт на вандализъм, църквата " Сейнт Олбанс " слага картината, с цел да покаже взаимност с Black Lives Matter.

Преподобният доктор Джефри Джон, предстоятел на храма " Сейнт Олбанс ", споделя: " Църквата не е в мощна позиция да проповядва на другите за правдивост, расова или друга. Ала нашата религия учи, че всички сме основани равни по Божи облик и че Бог е Бог на справедливостта. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР