Картина на британската поп икона Дейвид Боуи, открита наскоро в

...
Картина на британската поп икона Дейвид Боуи, открита наскоро в
Коментари Харесай

Картина на Дейвид Боуи излиза на търг

Картина на английската поп икона Дейвид Боуи, открита неотдавна в канадски магазин, в който се препродават дарени артикули, означи рекордно търсене от искащи да я купят.

Компютърният и акрилен колаж върху платно е част от по този начин наречената серия от портрети D Head на самия рокаджия, неговите другари и други, които той рисува сред 1995 и 1997 година.

Той е подписан на гърба с неговите букви.

Офертите за отваряне са от над 15 000 канадски $ (14 000 щатски).

Онлайн търгът завършва на 24 юни.

" Бяхме доста разчувствани да открием, че творбата на изкуството е автентично и достоверно ", съобщи търговецът Роб Коули пред AФП.

" Ние сме почитатели на творчеството на Дейвид Боуи и е доста вълнуващо да извад4ите на пазара негово произведение. "

Картината 24 на 20 сантиметра на бледа фигура, облечена в облекла от младеж, с алена коса на ален декор, в началото е била продадена посредством уеб страница към 2001 година

По някакъв метод се озова две десетилетия по-късно в дарителски магазин в Саут Ривър, Онтарио - на 300 километра северно от Торонто.

Там неизвестен покупател заплаща за нея 5 канадски $.

Боуи посещава художествено учебно заведение и беше разпален колекционер. Неговото завещание донесе десетки милиони долари след гибелта му през януари 2016 година за към 350 произведения от сбирката му.

Но неговите лични творби на изкуството рядко се продават.

Започвайки със " Space Oddity " през 1969 година, Боуи отбелязва удар след удар в продължение на повече от четири десетилетия, вариращи от " The Jean Genie " и " Heroes " през 70-те до " Let`s Dance " и " Modern Love " през 1980-те до по-нови шлагери като „ Where are We Now” от 2013 година

Много от тях се трансфораха в определящи ерата шлагери по целия свят, като по едно и също време с това определяха какво значи да бъдеш музикална легенда.

Два дни след издаването на 25-ия си студиен албум " Blackstar ", на 69-ия си рожден ден, Боуи умира от рак.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР