Карта РеддитПокрай събитията в последните години все по-ясно става, че

...
Карта РеддитПокрай събитията в последните години все по-ясно става, че
Коментари Харесай

Как ще се променят границите в Европа, ако държавите бъдат разделени по религии?

Карта Реддит

Покрай събитията в последните години все по-ясно става, че светът върви към ново преразпределение на територии.

Промяната в демографията и стопанската система неизбежно води към нови действителности и диспропорции в цивилизационното и военно развиване.

Идеята на демократичната народна власт за свят с всеобщо приемане на разликите работи и с развиването на технологиите, интернет, обществените мрежи, свободното пътуване изглежда се популяризира прекомерно бързо.

Бързото разпространяване на глобализма среща и още по-яростна опозиция в консервативните разбирания на обществата с различни религии.

Многополюсният свят без суперсили, които да управляват засилващи се регионални играчи като Азербайджан, да вземем за пример, ще доведат до промени и на границите и всеобщи бежански талази.

Според ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел вървим към световен спор сред ислямския и християнския свят.

Събитията в Газа и Израел също са част от експлоадирането на тапите на насъбрана с десетилетия омраза, реваншизъм и предпочитание за смяна на териториите.

След гърмежите в болничното заведение в Газа бурни реакции имаше във всички ислямски страни и даже в считаната за световна и стремяща се към Европейски Съюз Турция. 

По-високият стандарт на живот в европейските страни неизбежно води до понижаване на раждаемостта, а в композиция с миграцията се стига до нови културни, обществени и религиозни действителности в самите страни в Европа.

Тези промени обаче към този момент са прекомерно незначителни, с цел да доведат до геополитически промени на картата, само че могат да носят чувство за неустойчивост в самите страни.

Ето по какъв начин би се трансформирала картата на Европа, в случай че страните преразпределят териториите си съгласно популацията по религии.

Картата е пусната в Реддит.

Голяма част от страните в Европа са еднородни религиозни.

Промяна на границите няма да има в страни като католическите Испания, Португалия, Италия, Полша, Австрия, Хърватия. 

Дори във Франция мюсюлманското население е към 4 %, което е пренебрижимо малко, с цел да докара до някаква смяна на границите.

Въпреки това там, както и в Белгия, да вземем за пример има съществуване на коренен ислям, което постоянно ще носи заплаха от терористични офанзиви.

Разделение сред католици и протестанти напрактика няма, а кръвопролитните войни на верска основа между тях са прекъснати преди три века, тъй че страните със смесено католическо и протестантско население надали биха се разделили. 

Германия e с към 5 % мюсюлманско население, което също е смесено с масата от католици и протестанти.

Такова е ситуацията и в Швейцария, която е смесена с католици и протестанти калвинисти.

Във Англия мюсюлманското население е към 6 % и също е диверсифицирано на цялата територия.

Най-благоденстващите страни като Швеция, Норвегия, Дания, Финландия са протестантски.

С най-смесено население са страните на Балканите.

Много от тях ще претърпят териториални промени при делене на база на набожен принцип.

Босна и Херцеговина е с 50 % мюсюлманско население, елементи от нея са с хърватско и сръбско население.

Разделението на Сърбия напрактика към този момент е реалност, като Косово с към 2 милиона население действа като обособена страна.

Албания е със 70 % мюсюлманско население, като там в северната част има към 17 % християнско католическо население.

Като изключим Русия, в която има към 30 милиона мюсюлмани, което е към 13 % от популацията, България е страната в Европа с максимален % мюсюлманско население  - 11 %.

Мюсюлманите в България са интегрирани в последните 30 години в ръководството и стопанската система на страната, откакто са били подлагани на репресии по време на Възродителния развой преди 1989 година.

Мюсюлманското население е териториално съсредоточено в елементи от България в Южна България и Североизточна.



 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР