Карта показва как ще изглеждат Балканите, ако средната температура е

...
Карта показва как ще изглеждат Балканите, ако средната температура е
Коментари Харесай

Прогноза: Балканите ще станат необитаема пустиня, а Сибир ще изхранва света

Карта демонстрира по какъв начин ще наподобяват Балканите, в случай че междинната температура е с 4 градуса по-висока

В порталът Big Think е оповестена карта, показваща по какъв начин ще наподобява светът, когато междинната годишна температура е с четири градуса по-висока от сегашната.

"Полинезия към този момент я няма, тя е потънала в морето. Пакистан и Южна Индия са пусти и Европа постепенно се трансформира в пустиня. Такава обстановка ни чака, когато светът е приблизително единствено четири градуса по-топъл годишно ", споделя Big Think, представен от.

Западна Антарктида към този момент не е единствено лед и необитаема. В новите зелени площи ще бъдат основани нови градове. Северна Канада, Скандинавия и Сибир ще нахранят стотици милиони климатични мигранти, които ще бъдат принудени да населяват тези региони, настояват учени.



В текста се показва, че „ в този момент е подобаващият миг за закупуване на неподвижен парцел в Гренландия, преди и той да стане зелен “.

Местата на картата, маркирани в кафяво, съставляват територия, която ще бъде необитаема заради суша и рискови метеорологични условия, а измежду тях са източното крайбрежие на Съединените щати, Централна Америка и центъра на Южна Америка. В Африка Мадагаскар и Мозамбик ще се озоват в същото състояние, в Азия Индия и Пакистан, а Индокитай и Индонезия ще бъдат изоставени.

С оранжево са маркирани зони, които ще станат необитаеми пустини, в това число задачите Балкани, Австрия, Унгария, Германия, Испания, Португалия... Тоест цяла Южна Европа. Реките ще пресъхнат изцяло, а както предвижда картата, в Алпите към този момент няма да има сняг.

Червеното демонстрира територията, която ще бъде наводнена заради повишение на равнищата. Предполага се, че четири градуса по-висока температура ще докара до повишение на морското ниво с до два метра. Въпреки че алената територия не наподобява огромна на картата, това е гъсто обитаем регион. В Съединените щати, да вземем за пример, това е повече от 10 % от популацията им. Светлозеленият цвят демонстрира регионите, където ще бъде допустимо да се отглежда храна и да се основават градове. Сред тях е Западна Антарктида, неузнаваема и гъсто обитаема. Нова Зеландия също ще се трансформира в един от най-гъсто обитаемоте региони в света.

В Сибир и Канада преваляванията и по-високите температури ще основат идеални условия за развъждане на храна за по-голямата част от света, до момента в който заслон за по-голямата част от международното население ще се предлага от Обединеното кралство, Скандинавия, Гренландия и Северна Русия. Тъмнозеленият цвят демонстрира зона, където е допустимо наново залесяване, само че даже изоставените площи няма да останат безполезни. Означените със зелени точки ще се употребяват за произвеждане на слънчева сила, а червени точки за произвеждане на геотермална сила. Огромни вятърни паркове край крайбрежията на Южна Америка, Аляска и Северно море ще създават останалата сила, от която се нуждае планетата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР