Карта на българина, която да се издава на идващите у

...
Карта на българина, която да се издава на идващите у
Коментари Харесай

ГЕРБ подхвана идеята на ВМРО за карта на българина

Карта на българина, която да се издава на идващите у нас етнически българи, оферират в законопроект от ГЕРБ. Напомняме, че същата концепция се опита да прокара Вътрешна македонска революционна организация още през 2019 година в 44-о Народно събрание, а преди месец Воеводите я предложиха и на президента Румен Радев на последния Консултативен съвет за национална сигурност.

“Право на работа, достъп до обществени и медицински услуги ще имат всички с въпросната карта”, обясни единият от вносителите Маноил Манев от ГЕРБ, който показа доработения законопроект.
За оферти документ ще може да се кандидатства както в България, по този начин и в консулствата ни на всички места в чужбина.

“Доказването, че си с български генезис пък ще се потвърждава с: акт за раждане в България; с акт за раждане на родители и баби и дядовци до трето поколение; с различен български документ на родители или баби и дядовци до трето потомство или с декларация за принадлежност към българската общественост и да покажеш познания на български език.

В текстовете се дава опция и български църковни общности да издават уверение, че принадлежиш към диаспората”, изясни Манев.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР