Каролине Вожняцки (Дания) победи лидера в световната ранглиста Каролина Плишкова

...
Каролине Вожняцки (Дания) победи лидера в световната ранглиста Каролина Плишкова
Коментари Харесай

Вожняцки с първа победа над №1 в света

Каролине Вожняцки (Дания) победи водача в международната класация Каролина Плишкова (Чехия) със 7:5, 6:7(3), 6:4 в маратонски четвъртфинален мач от шампионата по тенис за дами в Торонто. Срещата беше спирана четири пъти поради дъжд през първия сет, като това оказа помощ на датчанката. Тя губеше с 0:3 при първото спиране, а по време на всяко едно от тях тя изглеждаше спокойна и се консултираше със своя татко и дълготраен треньор Пьотър Вожняцки. В последна сметка това оказа помощ и датчанката завоюва пет следващи гейма за триумфа в първия сет.

" През тази година това се случва съвсем на всички места, тъй че просто го одобрявам с усмивка. Сякаш дъждът ме преследва. Въпреки това, когато вали, аз върша мощни шампионати. Може би ми носи шанс ", сподели тя.

Победата, извоювана след три часа и 26 минути на корта, е първа в кариерата на Вожняцки против водач в международната класация. 27-годишната датчанка към този момент има и задатък от 6-2 в директните дуели с Плишкова.

Следващата съперничка на Возняцки е Слоун Стивънс (САЩ), която се наложи с 6:2, 1:6, 7:5 против Луцие Шафаржова (Чехия). В останалите четвъртфинали играят Гарбине Мугуруса (Испания) против Елина Свитолина (Украйна) и Симона Халеп (Румъния) против Каролине Гарсия (Испания)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР