Каролина Плишкова отложи поне с 5 месеца деня, в който

...
Каролина Плишкова отложи поне с 5 месеца деня, в който
Коментари Харесай

Каролина Плишкова спаси 4 мачбола и елиминира Серина Уилямс в Мелбърн

Каролина Плишкова отсрочи най-малко с 5 месеца деня, в който Серина Уилямс ще изравни върха на именитата Маргарет Корт от 24 трофеи в шампионати от " Големия шлем ". Чехкинята избави 4 мачбола и завоюва четвъртфинала от Australian Open 2019 с 6-4, 4-6, 7-5. Плишкова губеше в третия сет с 1-5, само че съумя да разклати душeвността на своята почтена съперничка.
 Красен Кралев: Sofia Open е доста по-интересен шампионат от оня, в който взе участие Григор
Красен Кралев: Sofia Open е доста по-интересен шампионат от оня, в който взе участие Григор

" Той си има право на всевъзможни решения с неговия щаб "

Ключовият миг в мача беше в седмия гейм на последната част. Серина доближи до мачбол на собствен сервис, който пропиля. След това направи неточност с краката на втори сервис. Плишкова се възползва от опцията за пробив и до края на дуела не даде гейм. Имаше въпреки всичко три момента, в които Уилямс можеше да затвори срещата когато посреща.

В утрешния полуфинал Плишкова ще срещне шампионката от US Open 2018 Наоми Осака.

Серина стъпи изкривено и имаше болки в глезена, само че след мача призна, че не това е причина за загубата ѝ.
 Снимка 401942
Източник:

" Глезенът ми е добре, може би на следващия ден ще го усетя. Мисля, че тя игра необикновено при мачболите, съумя да намира линиите. Просто беше невероятна при тези точки. Мразя да крещя терапевт на корта и просто не почувствах потребност да го върша. Смятах, че няма да е проблем и просто продължих ", показа Серина.

Плишкова предстоящо беше необикновено щастлива от своя триумф.

" При 5:1 мозъкът ми към този момент беше в съблекалнята, само че аз бях тук. Беше мъчно, нямах доста шансове, бях пропаднала душевен. Просто си споделих, че би трябвало да взема гейма за 2:5, а по-късно да диря благоприятни условия. Възползвах се от тях и ето ме в този момент тук ", сподели Плишкова.
 Снимка 401941
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР