Каролина Плишкова буквално полетя от щастие след новината, че е

...
Каролина Плишкова буквално полетя от щастие след новината, че е
Коментари Харесай

Новата номер 1 в женския тенис полетя от щастие

Каролина Плишкова безусловно полетя от благополучие след новината, че е новата номер 1 в женския тенис. Чехкинята пусна своя фотография от Монте Карло.   

Въпреки че отпадна още във втория кръг на " Уимбълдън ", Плишкова ще стане №1 с помощта на вчерашната загуба на румънката Симона Халеп от представителката на домакините Йохана Конта. Поставената под №2 комшийка водеше с 5:4 точки в тайбрека на втория сет, само че в последна сметка трябваше да преклони глава пред противничката си - 7:6(2), 6:7(5), 4:6.

" Определено ще си припомням днешния ден! Въпреки че сега не чествам победа на корта, аз станах №1 в света. И това в действителност значи доста за мен. Всъщност, даже не мога осъзная какво съм постигнала. Работих доста интензивно, както всички хора към мен.

Благодаря на всички, които имаха вяра в мен, както и на тези, които се съмняваха. Да бъдеш номер едно в света е и огромна отговорност за мен. Мога да обещая, че ще направя всичко допустимо да не отчайвам в тази роля.

Да се ​​надяваме, че ще съумея. Още един път бих желала да благодаря на моето семейство, моя екип, въобще на най-близките хора към мен. Без вас нямаше да съм там, където съм ", написа Каролина Плишкова от плажа.

Конта побърка Англия и е на път да измести самия Анди Мъри от сърцата на почитателите. Спортистка от Острова нямаше полуфинал на " Уимбълдън " от 1978 година! Но! На пътя й застава самата Винъс Уилямс, петкратна шампионка тук.

В другия полуфинал Гарбине Мугуруса от Испания среща непоставената Магдалена Рибарикова (Словакия). 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР