Каролина Мухова е втората финалистка на WTA 1000 надпреварата в

...
Каролина Мухова е втората финалистка на WTA 1000 надпреварата в
Коментари Харесай

Ще има нова WTA 1000 шампионка: Финалистката от РГ обърна Сабаленка и е на финал в Синсинати

Каролина Мухова е втората финалистка на WTA 1000 конкуренцията в Синсинати. Чехкинята, която по-рано през този сезон доближи до конфликта за трофея на Ролан Гарос, през днешния ден още веднъж сподели най-хубавото си лице на корта и съумя да отстрани международната №2 Арина Сабаленка в трисетова борба, приключила с 6:7(4) 6:3 6:2. По този метод Мухова се класира за своя първи край в шампионат от сходна категория, където ѝ следва да се изправи против друга дебютантка на такова равнище в лицето на Коко Гоф.

Беларуската тенисистка стартира надалеч по-агресивно срещата, взимайки топката рано след отскока и пласирайки ударите си оптимално покрай линиите. Това я изведе до бърз задатък от пробив и 4:1, само че незабавно по-късно последва фрапантен спад в равнището ѝ и се стигна до два брейка и цялостен поврат за 4:5 в интерес на чехкинята. Сервирайки за триумфа в сета обаче, Мухова не бе задоволително безапелационна и позволи серия от пропуски, довели до равнене на резултата за 5:5. Проблемите за финалистката от Ролан Гарос продължиха и в 12-ия гейм, когато тя изостана с 0:40, но въпреки всичко съумя да избави 3 сетбола и да вкара частта в тайбрек. Там Сабаленка продължи да постанова своето движение на игра и да провокира грешки от противниковата страна, с което напълно скоро узакони триумфа си в откриващия сет.

С настъпването на втората част чехкинята сведе грешките си до най-малко и все по-често виждахме точно тя да управлява разиграванията, създавайки си комфортни благоприятни условия за нанасяне на завършващ удар. В същото време доста се намали успеваемостта на подаването на Сабаленка, която в съвсем всеки собствен сервис гейм бе сложена напрегнат. В последна сметка разумното се случи и в осмия гейм Мухова увенча напъните си с триумф, постигайки късен пробив, предрешил изхода ан тази част в интерес на международната №17.

Чехкинята придвижи стремежа си и при започване на третия сет, където още веднъж се възползва от неуверените изяви на своята противничка и реализира брейк, след който излезе напред с 3:1. Веднъж поела самодейността в резултата, финалистката от Ролан Гарос действаше със сериозна доза убеденост на корта и без никакви затруднения дори дублира задатъка си от пробив, с цел да може по-късно над два часа и половина игра да подпечата крайната си победа и да се класира за своя дебютен край от категория WTA 1000.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР