Каролина Мухова е втората 1/4-финалистка на Ролан Гарос, след като

...
Каролина Мухова е втората 1/4-финалистка на Ролан Гарос, след като
Коментари Харесай

Дебют във финалната осмица на Ролан Гарос: Мухова сложи край на мечтата за световната №134

Каролина Мухова е втората 1/4-финалистка на Ролан Гарос, откакто се оправи с огромната изненада в Париж при дамите. Чехкинята имаше задачата да срещне изцяло непознатата на необятната общност 20-годишна рускиня Елина Авенасян, която влезе в главната скица под формата на " щастлива губеща " и доближи втората седмица в Париж след победа над олимпийската шампионка Белинда Бенчич, само че международната номер 43 постави завършек на приказката ѝ и я пречупи в следващи сетове - 6:4 6:2. По този метод за Мухова следва дебют във финалната осмица на Откритото състезание на Франция, като в опит да се класира за втория си " мейджър " полуфинал в своята кариера, ще премери сили с някогашната вицешампионка от конкуренцията Анастасия Павлюченкова.

Чехкинята имаше обещаващ старт на дуела, откакто още в първите минути закупи самодейността при размените от дъното на корта и с помощта на атакуващия си жанр, имаше комфорта да продуцира доста повече уинъри в играта си. Именно това донесе пробив на международната номер 43, който след това тя самата позволи да бъде премахнат след кратковременен спад в нивото си, само че оттова насетне още веднъж се завърна към безупречните си акции в нападателен проект, посредством които доминираше младата си съперничка и на още два пъти отмъкна сервиса ѝ. Авенасян от своя страна не пречупи глава и отговори на предизвикването с рибрейк, само че нямаше сили за освен това и Мухова записа откриващия сет против името си.

С настъпването на втората част рускинята показва, че има ударите в арсенала си, с които да се бори за цялостен поврат, само че непредизвиканите неточности в представянето ѝ доминираха и тя инкасира ранен пробив, макар че водеше с 40:0. Впоследствие качеството в началните удари и на двете непоставени тенисистки спадна доста, като брейкболите бяха неизменима част от съвсем всеки гейм, само че Мухова ловко усещаше момента, в който би трябвало да вдигне оборотите, като по този метод нито за секунда не позволи водачеството ѝ в резултата да бъде сложено под въпрос и даже го дублира, с цел да официализира успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР