Каролин Возняцки направи успешно завръщане на корта след над три

...
Каролин Возняцки направи успешно завръщане на корта след над три
Коментари Харесай

Возняцки се завърна на корта след тригодишно отсъствие с успех на старта в Монреал

Каролин Возняцки направи сполучливо завръщане на корта след над три години неявяване, откакто завоюва откриващия си мач на мощния тенис шампионат в Монреал, Канада. В дуел от първи кръг датчанката, която получи „ уайлд кард “ за конкуренцията, се наложи над квалификантката от Австралия Кимбърли Бирел с 6-2, 6-2 за близо час и 40 минути.


Въпреки безапелационния резултат, някогашната шампионка от Аустрелиън Оупън имаше известни компликации в откриващия сет. Тя бе пробита още в първото си подаване, само че по-късно дръпна с 3-1 и пробив задатък. Бирел върна брейка, само че оттам-насетне Возняцки господства за крайното 6-2. Резултатът се повтори и във втората част, когато датчанката осъществя още два пробива в сервиса на 115-та в международната класация.

И двете не играха добре на сервис, като Возняцки приключи с два аса и пет двойни неточности, а Бирел осъществя единствено една директна точка от сервис и позволи цели 10 двойни. Австралийката бе пробита шест пъти, до момента в който съперничката й отрази 6/8 шанса за пробив. Возняцки ще спори за място в осминафиналите с шампионката от Уимбълдън Маркета Вондрушова. Деветата в схемата чехкиня се оправи с Маяр Шериф от Египет.

Бившата финалистка на Аустрелиън Оупън Даниел Колинс стартира с двусетов триумф над Елина Свитолина от Украйна. Италианката Камила Джорджи в профил представителката на домакините Бианка Андрееску. Победи записаха още Людмила Самсонова, Дария Касаткина, Каролина Мухова и Беатрис Хадад Мая, а Слоун Стивънс продължи без игра напред след отхвърли на Виктория Азаренка. Третата сложена Елена Рибакина би трябвало да доиграе мача си с Дженифър Брейди, като американката води с 4-2 точки в тайбрека на първия сет, а навън от конкуренцията е петата в схемата Каролин Гарсия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР