Каролин Вожняцки завърши по блестящ начин сезона, след като спечели

...
Каролин Вожняцки завърши по блестящ начин сезона, след като спечели
Коментари Харесай

Триумф на Вожняцки в Сингапур

Каролин Вожняцки приключи по ослепителен метод сезона, откакто завоюва Финалите на WTA в Сингапур. На финала датчанката победи неостаряващата Винъс Уилямс с 6:4, 6:4. 27-годишната Вожняцки реализира първа победа над американката след седем следващи загуби, в които бе стигнала едвам до един сет. В осмия си край за 2017 година тя стигна до едвам втора купа от началото на сезона. Каролин записа 60-та победа през тази година, като е водач в тази ранглиста.

Представянето на Винъс бе повече от впечатляващо. На 37 години тя стана най-възрастната финалистка в шампионата.

Вожняцки стартира чудесно срещата, като още веднъж сервисът й бе на доста високо равнище, както през целия шампионат. След ранен пробив тя поведе с 3:1, само че резултатът бе стоящ за 3:3. Датчанката се справяше чудесно с мощните удари на съперничката си и проби още веднъж за 5:3. Винъс отговори с нападателна игра и завоюва идващия гейм. Американката обаче направи четири неточности от форхенд, с цел да разреши на Каролин да завоюва при нейн сервис и този път нямаше връщане обратно. Първият сет завърши при 6:4.

Датчанката стартира ослепително втората част, като бе постоянна, а Уилямс допускаше прекомерно доста неточности. Вожняцки успяваше да завоюва и в дългите разигравания, като съумя да поведе с 5:0. Сервирайки за мача, тя позволи пробив. Винъс не се беше предала и завоюва четири следващи гейма. В идващия гейм американката избави един мачбол, само че при втория Каролин съумя да я размине на мрежата и да стигне до една от най-големите трофеи в кариерата си.

.@CaroWozniacki is on now! #WTAFinals pic.twitter.com/JhL7Yhb9B7
— WTA (@WTA) October 29, 2017
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР