Каролин Гарсия заяви, че основната ѝ цел за следващата година

...
Каролин Гарсия заяви, че основната ѝ цел за следващата година
Коментари Харесай

Гарсия: Титла от Големия шлем е напълно реалистична цел


Каролин Гарсия съобщи, че главната ѝ цел за идната година е купа от Големия шлем. Французойката изигра най-силния сезон в кариерата си, като завоюва WTA 1000 шампионата в Синсинати и доближи до полуфинал на US Open, а нощес победи на Финалите на WTA след триумф над Арина Сабаленка. Въпреки мощното си показване, Гарсия счита, че към момента не е достигнала върха на опциите си и съобщи, че ще продължи да се сложни доста старателно и през 2023 година

„ Невероятно щастлива съм. Това бе един вманиачен край с доста динамична игра при всяка точка, както и много уинъри в пъривя сет. Много съм горда от всичко, което аз и екипа ми постигнахме през годината. Беше страховит мач, демонстрирах най-хубавото от себе си. Това несъмнено е най-важната купа в кариерата ми. Доволна съм най-много от психическата си настройка и от това, че останах спокойна в напрегнатите моменти. Не разреших на отрицателните страсти да ми повлияят и това ми оказа помощ да се възползвам от опциите си в края на първия сет и началото на втория. Мисля, че равнището ми спадна леко във втория сет, само че все пак резервирах централизация и продължих да се боря за всяка точка “ – сподели международната №6 в студиото на Tennis Channel.

Гарсия е единствената тенисистка през 2022, която завоюва трофеи на клей, трева, открит и закрит хард. На въпроса какво прави играта ѝ толкоз универсална, тя отговори „ Не знам. Може би на муден корт нямаше да се усещам толкоз удобно. Независимо от настилката, постоянно се пробвам да се възползвам от мощните си страни – да бъда нападателна и да нападам непрекъснато. С екипа ми работихме доста върху това да се чувстам удобно на всяка настилка от физическа позиция. Преди всеки шампионат отделяхме доста време и внимание на това. Когато спечелиш една купа, по-късно е доста по-лесно да вярваш, че можеш да го направиш още веднъж. Мисля, че с всеки минал шампионат играех все по-добре и довечера бе кулминационната точка на всичко това “.

Попитана дали счита, че може да се трансформира в идната огромна звезда на френския тенис, Гарсия отвърна „ Това не е главната ми цел, само че несъмнено съм мислила доста по този въпрос. За мен значи доста това, че чувствам обичта на почитателите и че от ден на ден девойки желаят подпис от мен, защото преди години аз бях на тяхно място. В момента се намирам в доста значим стадий от кариерата си и се надявам да продължа да напредвам и през идващия сезон. Целта ми постоянно е била да печеля купа от Големия шлем, само че в този момент за пръв път тя ми наподобява изцяло реалистична “.

Шампионката от Синсинати бе безапелационна, че няма да разреши на триумфите да я главозамаят и ще продължи да тренира също толкоз старателно, както до момента.

„ Много е значимо постоянно да продължаваш да се усъвършенстваш. Винаги съм казвала, че в случай че спреш да напредваш, започваш да изоставаш. Хората от екипа ми мислят по напълно същия метод. Нещо сходно ми се случи преди две години, когато след няколко положителни резултата претърпях внезапен спад и не беше по никакъв начин прелестно. Днес се показах на равнище, само че към момента има някои неща в играта ми, които би трябвало да подобря. Аз съм нападателен състезател, само че от време на време офанзивите ми не са задоволително прецизни. От психическа позиция съвършенството е невероятно, защото в никакъв случай не знаеш какво те чака на корта и се адаптираш съгласно провокациите, предоставени от съперниците “ – приключи Гарсия, която идната седмица ще изравни най-високия си ранкинг, изкачвайки се до №4 в света.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР