Каролин Гарсия вече е част от женската тенис сцена повече

...
Каролин Гарсия вече е част от женската тенис сцена повече
Коментари Харесай

Страхотната седмица завърши с титла: Световната №45 е шампионка във Варшава!

Каролин Гарсия към този момент е част от женската тенис сцена повече от десетилетие, като в този интервал съумя да завоюва 8 WTA трофеи и да доближи върховото си класиране на международна номер 4 през 2018-а година, но от този миг насам французойката изпитва съществени усложнения с това да поддържа равнището си високо за нескончаем интервал от време. Шампионката при тандемите от Ролан Гарос подсети за себе си през предишния месец, когато в навечерието на Уимбълдън се поздрави с трофей от мощната конкуренция в Бад Хомбург.

През тази седмица французойката реши да се включи на шампионата във Варшава, към който ползата биваше прикрепен от първата ракета на света Ига Швьонтек, която се очакваше да завоюва следващото отличие в кариерата си, освен това пред родна аудитория, само че Гарсия сервира една от изненадите на сезона в четвъртфиналите, точно когато нанесе първо проваляне на клей през годината за локалната фаворитка. Впоследствие международната номер 45 продължи да надгражда с представянето си и откри място в мача за купата, където я очакваше дебютантката на WTA край Ана Богдан.

Сблъсъкът ни даде ясна визия за уменията на французойката, която при всеки комфортен миг търсеше завършващ удар и не даваше нищо безплатно на противничката, като във втората фаза от дуела наложи цялостното си владичество и закономерно победи с купата в полската столица, явяваща се нейна девета в кариерата, след чист триумф във финала с 6:4 6:1, пристигнал за тъкмо 80 минути на корта.

Световната номер 45 започва стремително дуела, като сведе възможностите на румънката до най-малко и ознаменува мощното си начало с пробив задатък. Скоро по-късно последва спад в представянето на сервис на двойковата шампионка от Ролан Гарос, която разреши да изгуби преимуществото си в резултата, само че незабавно отговори уместно и с примерен гейм на ретур възвърне задатъка си - 5:2. Дебютантката на сходна фаза в WTA конкуренция продължи да се бори по всякакъв метод и реализира задачата си, откакто не разреши на съперничката си да завоюва откриващата част на лично подаване, връщайки и втория си пробив пасив, но Гарсия още веднъж се оказа готова за сходен сюжет и осъществя рибрейк, посредством който се приближи единствено на сет от трофея.

Втората част надалеч не предложи същата конспирация на корта в полската столица и минути след началото ѝ някогашната номер 4 необезпокоявана взе пробив задатък. Французойката нямаше никакво желание да се застоява дълго в мача и настъпи педала на газта, като оползтвори опцията си да удвои своята преднина, повеждайки със сет и 5:1. Гарсия застанала на сервис за успеха не сподели никакви признаци на раздразнителност и с следващото си безупречно отиграване оползтвори шампионската си точка, с цел да се поздрави с купата във Варшава.

Another one
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР