Каролин Гарсия си извоюва място в последните четири на Финалите

...
Каролин Гарсия си извоюва място в последните четири на Финалите
Коментари Харесай

Гарсия оформи 1/2-финалистките в Тексас след драматичен обрат над Касаткина

Каролин Гарсия си извоюва място в последните четири на Финалите на WTA във Форт Уърт, Тексас, откакто надигра по трагичен метод Дария Касаткина след поврат с 4-6, 6-1, 7-6 (5) в борба, траяла тъкмо два часа и половина .
Каролин Гарсия.
Откриващият сет бе извънредно променлив и от двете страни на мрежата, като стартира с брейк за рускинята, който обаче мигновено бе върнат от френската й съперничка. Серията на Гарсия продължи и доближи три следващи гейма след нов неин пробив и 4-2. Тогава обаче тя се срина на собствен ред и разреши на Касаткина да вземе идващите четири гейма, а с това и частта. Във втората Гарсия бе безапелационна и след два брейка даде единствено един гейм на съперничката, с цел да вкара срещата в съдбоносен трети сет.

Там драмата бе цялостна, като Гарсия на два пъти повеждаше с пробив, само че и двата пъти Касаткина съумяваше да се завърне. Рускинята отрази и шест благоприятни условия за брейк в деветия гейм, а ориста на частта бе решена в тайбрек. Там Гарсия стигна до два мачбола при 6-4 и макар че загуби подаването си и Касаткина имаше сервис за 6-6, рускинята загуби 12-та точка, а с това и мача. Касаткина приключи с един ас и цели осем двойни неточности, като Гарсия завърши с 42 уинъра и 48 непредизвикани неточности, до момента в който съперничката остана с 16-26 в тази рубрика.

В другия мач от групата на Финалите Ига Швьонтек, която към този момент си бе подсигурила място в полуфиналите, даде единствено три гейма на Коко Гоф за крайното 6-3, 6-0. Световната номер 1 ще играе против Арина Сабаленка от Беларус в последните четири, до момента в който в другия 1/2-финал Гарсия ще се изправи против първата ракета на Гърция Мария Сакари. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР