Каролин Гарсия се радва на същински тенис ренесанс в последните

...
Каролин Гарсия се радва на същински тенис ренесанс в последните
Коментари Харесай

Тежък удар за домакините: Гарсия се разправи с Гоф и ще дебютира на 1/2-финал в Шлема

Каролин Гарсия се радва на истински тенис подем в последните месеци, откакто показва сериозен напредък в представянето си, завоювайки купа на всеки тип настилка. Французойката, за която в миналото 3-кратният първенец от Шлема - Анди Мъри, предвижда, че ще доближи международния връх в ранглистата, трябваше да започва присъединяване си на WTA 1000 конкуренцията в Синсинати още от квалификациите, само че точно това ѝ даде нужната игрова рутина и тя победи с оценката в щата Охайо.

Гарсия продължи да поддържа нивото си също толкоз високо и в Ню Йорк на US Open, като за разлика от останалите първенци в подготвителните шампионати не се сгромоляса още на старта. Световната номер 17 безспорно дава най-хубавия си тенис на Откритото състезание на Съединени американски щати и без да е изгубила сет доближи четвъртфиналите във Flushing Meadows, където срещна локалното 18-годишно " дете-чудо " Кори Гоф, до момента в който ние станахме очевидци на следващия рецитал от французойката, която продължи победната си серия с 13-ти следващ триумф, пристигнал след час и 38 минути на корта - 6:3 6:4 Посредством триумфа си международната номер 17 ще дебютира на сходна фаза в " мейджър " съревнование, а по пътя към мача за купата я разделя само финалистката от Уимбълдън и 5-та сложена в схемата - Онс Жабер.

Французойката започва по повече от желан метод дуела, откакто с уменията си да нападна второто подаване на съперничката я караше да рискува и последваха двойни неточности на Коко във всеки от основните мигове, с помощта на което шампионката от Синсинати поведе с два пробива при 4:0. Предвид експанзията, която сме привикнали да виждаме в стила и на двете състезателки, то с изключение на грешки наблюдавахме и забележителна техника пред завършващия удар, като уинърите се множаха безспирно на сметката на сервиращите. Коко съумя да възвърне позицията си в мача, като навакса единия си брейк пасив и беше покрай това да заличи другия, само че топка в мрежата във значим миг остави международната номер 17 в лидерската позиция на корта и тя не срещна опозиция, затваряйки сета в своя изгода.

Тийнейджърката опита при старта на втората част да повиши риска в отиграванията си с концепцията да затрудни противничката, само че шампионката от Синсинати имаше отговор за всяко начинание в играта на локалната фаворитка и скоропостижно осъществя пробив, с цел да поведе в резултата по пътя към крайния триумф. Гоф изпадна в обстановка да отразява нови брейкболи, които можеха изцяло да я лишат от шанса да се бори за нещо в конфликта, само че тя разкри блясъка в играта си и оцеля, като даже на собствен ред можеше да пробие, само че до освен това не се стигна. В оставащите моменти от срещата Гарсия на начален удар беше безпощадна по отношение на 18-годишната американка и потвърди с дейностите си на корта за какво е първа по осъществени асове в хода на шампионата, с цел да ознаменува следващото си необикновено показване на американска земя със своята 13-та поредна победа и достигането на дебютен полуфинал в Големия шлем.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР