Каролин Гарсия се превърна в една от приятните изненади на

...
Каролин Гарсия се превърна в една от приятните изненади на
Коментари Харесай

Гарсия: В миналото ми бе трудно заради очакванията към мен


Каролин Гарсия се трансформира в една от приятните изненади на сезона в женския Тур. След като дълго време не успяваше да осъществя безспорния си капацитет, сега французойката е в серия от 13 следващи победи, откакто през август завоюва купата на WTA 1000 шампионата в Синсинати, а през днешния ден се трансформира в едвам третата представителка на своята татковина достигнала полуфиналите на US Open.

На конференцията след успеха над Кори Гоф родената в Сен Жермен-ен-Лайе тениситка разкри какъв е бил главният проблем, с който се е сблъсквала през последното десетилетие и показа упованията си за идния конфликт с Онс Жабур.

„ Невероятно щастлива съм, че победих и че съм на полуфинал. Беше доста тежка борба и всяка точка бе доста сложна, само че атмосферата, която сътвориха американсктие почитатели, беше изумителна и от самото начало ни зареждаше с сила. Много съм удовлетворена от представянето си и най-много от метода, по който съумях да управлявам страстите си в най-важните моменти. Успях да покажа най-хубавото от себе си и това е най-важното “ – разяснява международната №17.

„ В момента съм съсредоточена само върху играта си и се пробвам да установя по какъв начин да извлека максимума от своя капацитет ида се представям на високо равнище във всеки мач. В момента имам доста ясна визия за посоката, в която бих желала да се развъртвам и имам все по-ясна визия по какъв начин да се оправям със напрежението и напрежението в огромните мачове. Имам построен проект и се старая да го последвам. Именно това е методът, по който работим с екипа ми през последните месеци и е ужасно да виждаме резултатите от труда си “ – добави французойката.

Гарсия показа, че постоянно се усеща обезпокоена на корта, само че съгласно нея това е нещо положително. „ Да се притесняваш по време на мач е обикновено. Това значи, че те е грижа за протичащото се. Практикуването на всеки един спорт изисква доста пристрастеност и отдаденост и тенисът не е изключение. Именно това е възприятието, което те стимулира да продължаваш да тренираш старателно и да се развиваш като състезател. Разбира се, има е сложни интервали, само че това е част от спорта и живота. Сега обаче владея доста повече опит, в сравнение с преди няколко години и това ми оказва помощ да превъзмогвам по-лесно тежките мигове и да не преставам да се любувам на тениса “.

Първата ракета на Франция счита, че точно неналичието на задоволително опит и самообладание е била главната спънка пред нея в предишното. „ Преди не виждах нещата толкоз ясно, колкото в този момент. Винаги съм била нападателен състезател и съм се стремяла да слагам съперничките напрегнат, само че като по-млада доста неща не ми бяха ясни. Исках да се развъртвам като състезател и персона и да оставя зад себе си непрестанния стрес, който изпитвах по това време. Трябваше да схвана по какъв начин да подобря играта си и да последвам верния път, откакто го открия. Сега виждам на нещата от доста по-различна вероятност. Всички тези победи, които запсах през последните седмици, ме карат да изпитвам откровена и неподправена наслада от тениса, само че към момента има неща в играта си, които бих могла да модернизирам. Предстоящите месеци до края на сезона ще бъдат съществено предизвикателство както за мен, по този начин и за екипа ми “.

„ След мача против Шарапова на Ролан Гарос порез 2011 година върху мен внезапно се стовари голямо напрежение и ми беше доста мъчно да се оправя с това. Тогава бях единствено на 17 години, №150 в ранглистата и в чисто игрово отношение въобще не бях подготвена да съм измежду най-хубавите. В седмиците по-късно пробвах да играя на същото равнище, само че беше невероятно. Беше ми доста мъчно поради големите упования на хората към мен. Не бях подготвена и имах потребност от време. Края на 2017, както и цялата 2018 година бяха доста мощни за мен, въпреки да позволих някои неточности. Надявам се, че съм си взела нужните поучения от тях, както и от всяко друго предизвикателство, с което съм се сблъсквала както на корта, по този начин и отвън него “ – сподели още шампионката от Синсинати.

Гарсия разяснява и идния си конфликт с Онс Жабур на полуфиналите в Ню Йорк. При триумф французойката ще стане едвам втората представителка на своята татковина, достигала до мача за купата на US Open.

„ Преди години играх против Онс на полуфинала при девойките на Ролан Гарос, както и на същата фаза в още няколко шампионата. Тя постоянно е изпитвала голяма обич към тениса, изключително по това време. Рядко се случва да се изправиш против тенисистка, която умее толкоз доста неща. Помня, че след първия ни мач бях изумена от това какъв брой разнообразна и сложна е играта ѝ. Жабур постоянно е била специфичен състезател и в този момент демонстрира капацитета си на целия свят. Тя е в Топ 5 на света и игра край на Уимбълдън, което е красноречиво доказателство за това, че се е развила доста и ме чака много сложен мач. Страхотно е да виждам тенисистки, с които съм израснала, да реализират сходни триумфи “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР