Каролин Гарсия от Франция победи представителката на Германия Анжелик Кербер

...
Каролин Гарсия от Франция победи представителката на Германия Анжелик Кербер
Коментари Харесай

След обрат: Каролин Гарсия върна Франция в играта срещу Германия

Каролин Гарсия от Франция победи представителката на Германия Анжелик Кербер в 3 сета (1:6 6:2 6:2), като по този метод изравни резултата в дуела и остави нещата да бъдат решени от мача на двойки.

Първият сет стартира стремително за опитната германка, която проби още в първия гейм подаването на съперничката си. Французойката не успяваше да навлезе в мача, като фрапиращо невисок бе процентът й на извоювани точки на първи сервис- едвам 42%. Логично се стигна до нов пробив, а по-късно и до още един, с който Кербер завоюва първия сет с 6:1.

Вторият сет стартира равностойно, само че този път Гарсия бе първата, която стигна до пробив преднина след двойна неточност на Кербер. Френската тенисистка фрапантно усъвършенства индикаторите си на сервис, като в сета даже не даде точка за пробив на противничката си. До края Гарсия съумя още веднъж да завоюва подаването на Кербер и затвори сета с 6:2.

В третия сет френската тенисистка осъществя два следващи пробива още първоначално, с цел да поведе с 4:0 и на процедура да убие интригата в мача. 35-годишната тенисистка от Германия се затрудняваше да печели точки на първото си подаване, а пък Гарсия бе безупречна на сервис, като още веднъж не позволи точка за пробив. До края повече пробиви нямаше и по този начин французойката се наложи и конфликтът сред Франция и Германия ще бъде решен от смесените двойки по-късно през днешния ден.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР