Карнавалът в Базел - един от най-известните в Европа, потопи

...
Карнавалът в Базел - един от най-известните в Европа, потопи
Коментари Харесай

Базел се потопи в ритъма на карнавала

Карнавалът в Базел - един от най-известните в Европа, потопи града в раздвижване след пауза от две години поради пандемията, заяви Агенция Франс Прес.

Както нормално най-големият протестантски карнавал стартира рано сутринта, когато още беше мрачно. Центърът на града беше видоизменен с изрисувани фенери. Десетки хиляди души с маски и пъстри костюми, постоянно гротескни, дефилираха в студа под звуците на флейти и барабани.

Големите фенери въпреки всичко бяха по-малко от нормалното, тъй като позволение за карнавала беше обещано по-късно. 
Карнавалът в Базел празнува " трите най-хубави дни през годината " . Празникът е вписан в листата на Юнеско за нематериалното културно завещание.

Предишният карнавал в града беше през 2019 година През 2020 година и 2021 година той беше анулиран поради пандемията от COVID-19
Празникът продължава до четвъртък сутринта, само че огромните ежедневни паради са анулирани.

Протестантският карнавал стартира в понеделника след първия ден от постите. Католиците в региона към този момент завършиха своите карнавали, като този в Люцерн или Кьолн. 

Карнавалът в Базел е с многовековна история. Градските управляващи не могат да кажат от кой момент датира, тъй като през 1356 година мощно земетресение унищожава градския списък. Най-старият документ за него е от 1376 година  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР