Кармин Карлос Мирабели, владеещ психография, ектоплазма и левитация … Кармин

...
Кармин Карлос Мирабели, владеещ психография, ектоплазма и левитация … Кармин
Коментари Харесай

Кармин Карлос Мирабели, владеещ психография, ектоплазма и левитация

Кармин Карлос Мирабели, владеещ психография, ектоплазма и левитация … Кармин Карлос Мирабели е роден през 1889 година, в Ботукату, Сао Пауло, Бразилия. Той учи спиритизъм от ранна възраст и се среща с работата на Алан Кардек. Като младеж, Кармин работи в магазин за обувки. Той твърди, че е претърпял активност на полтъргайст, при която кутиите за обувки безусловно изхвърчат от рафтовете. Настанен е в лудница за наблюдаване и психолозите споделят, че „ има нещо неправилно с него, само че той не е физически болен “.


Кармин Карлос Мирабели Кармин е с главно обучение и е прочут като „ доста малоумен човек “. Въпреки скромното си начало, Карлос демонстрира незабравим набор от гении. Той може да създава психография и ектоплазма, да левитира и да придвижва предмети.


Мирабели (вляво) с материализация (в средата) Хора, близки до Карлос, показват, че той приказва единствено на родния си език, само че в доста документирани събития показва способността да приказва на 28 езика, в това число немски, френски, холандски, италиански, чешки, арабски, японски, испански, съветски, турски, иврит, албански, няколко африкански диалекта, латински, китайски, гръцки, полски, египетски и старогръцки. Някои от тематиките, по които той приказва, включват медицина, социология, политика, теология, логика на психиката, история, астрономия, музика и литература. Всички тези познания са нехарактерни за човек с обикновено обучение. По време на сеансите си той показва умения за писане на над 28 езика с необикновена скорост, която някои считат за съвсем невероятно да се наизусти. В един документиран случай Карлос написа с писмени знаци, които до момента към момента не са дешифрирани. Той има и други странни гении. От една страна, той може да левитира, да се появява и да изчезва по избор. В сеансите си Карлос левитира на 1 метър над стола си.


Има случай, в който Кармин е забелязан от няколко очевидци да изчезва на жп гара. Други очевидци оповестяват, че са го виждали да изчезва от една стая и мигновено се появява в друга. По време на един следен опит Карлос е вързан за стол, вратите и прозорците са запечатани, и е оставен самичък. Изведнъж той се появява в друга стая от другата страна на постройката. Когато експериментаторите се връщат, уплътненията на вратите и прозорците са непокътнати, а Карлос седи, към момента вързан, на стола си. В друго документирано събитие, засвидетелствано от доктор Ганимед де Суза, малко момиченце се материализира в затворена стая. Лекарят твърди, че привидението е щерка му, която е починала няколко месеца по-рано.


Мирабели (вдясно) с материализация (в центъра) Лекарят мери пулса на момичето, задава й персонални въпроси и прави фотоси на случая. Четете още: Призрачните създания по пътя Мешак Роуд, Кентъки, САЩ Най-удивителният аспект на свръхестествените събития на Мирабели е броят на присъстващите очевидци и анализът на фотоси и филми, които след това са извършени. В някои случаи участват 60 елементарни очевидци, 72 лекари, 12 инженери, 36 юриста и 25 военни. Веднъж, даже президентът на Бразилия става очевидец на гения на Мирабели и незабавно разпорежда следствие. През 1927 година се правят няколко научни опити. Кармин е завързан към стол и прегледан преди и след тестванията. Тестовете се организират навън или в случай че са на закрито, всичко е осветено с ярки светлини. Опитите водят до над 350 „ позитивни “ и по-малко от 60 „ негативни “ резултата. В един от сеансите, откакто стаята се изпълва с миризма на рози, се материализира свещеник Камарго Барос, който е умрял неотдавна. Той е деликатно прегледан от лекаря. По време на тези събития Карлос е завързан към стола, в транс и изцяло забележим. Епископът споделя на присъстващите, че ще станат очевидци и на неговата дематериализация. След като той изчезва стаята още веднъж се изпълва с миризма на рози. В различен случай се материализира неотдавна умрелият проф. Ферейра. Той е прегледан от лекаря и „ по-късно е направена фотография, след което формата още веднъж става мътна и изчезва “. По време на сеансите откривателите означават фрапантните промени във физическото положение на Карлос – температурата му варира, както и скоростта на пулса и дишането му. Друг образец е, когато се появява доктор де Менезес. По време на сеанса, камбана стояща на масата стартира да левитира и да бие във въздуха. Карлос се разсънва от транс и разказва мъж, който ще се материализира. Изведнъж, разказаният човек се появява и е разпознат като де Менезес. Когато присъстващият доктор се пробва да изследва материализацията, той припада. Всички виждат по какъв начин „ фигурата стартира да се разтваря от краката нагоре, а бюстът и ръцете да се носят във въздуха “. През 1934 година, Теодор Бестерман, откривател от Обществото за психологични проучвания в Лондон, участва на някои от сеансите на Мирабели в Бразилия. След завръщането си той написа къс отчет, в който твърди, че Мирабели е лъжец и не е видял нищо неизмеримо, само че този отчет в никакъв случай не е оповестен. Съобщенията за паранормалните феномени свързани с Мирабели не престават през целия му живот. И до през днешния ден не е потвърдено какъв е бил той – лъжец или човек, талантлив със свръхестествени качества …
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР