Кармата – това е законът за причината и следствието. Законът

...
Кармата – това е законът за причината и следствието. Законът
Коментари Харесай

Кармата, която ни е отредена според зодията

Кармата – това е законът за повода и следствието. Законът на кармата има реализация в следствията от осъществяваните от индивида дейности. Те могат да бъдат позитивни и негативни. Искам да кажа, че човек става виновен за живота си, за всички премеждия и удоволствия, които той му носи. Всички живи същества са виновни за своите дейности и за следствията от тях.
Кармата и характерът на всеки от нас не се дефинира само от зодиакалния знак, под който сме родени. В момента на раждане върху нас оказват въздействие Слънцето, Луната, планетите от слънчевата система и зодиакалните знаци. Всичките дванадесет зодиакални знака участват в хороскопа ни и предопределят ориста ни по собствен присъщ метод.
Овен: Основната цел в живота на Овена е да разбере каква е неговата същинска полезност, да откри смисъла на живота си. И той прави това непрекъснато, тъй като има вяра, че колкото повече се пробва, толкоз повече ще съумее да научи повече за себе си и ориста си.

Но на първо място, не е належащо Овенът безусловно да живее в деяние, с цел да разбере себе си и своите задания в този живот. Овните би трябвало да се стремят към лидерски позиции, както и към реализация на всичките си гении.
В същото време е значимо да се спомене, че те са ръководени от високи желания: достойнство, храброст, неприкритост. Но все пак, в случай че въпреки всичко се поддаде на най-ниските пориви и пристрастености, той ще попадне в извънредно неприятна обстановка. Понякога Овните са прекомерно захласнати от концепцията за своята значителност. Те се опасяват, че в реалност не са нищо особено.
Но това за тях е загуба на време. Трябва да се стараят по-скоро да бъдат, в сравнение с да наподобяват – и в това е главната компликация! Когато Овенът разбере своето предопределение и осъзнае какъв брой е значимо да огледа в бъдещето и да си показа вероятните резултати от своите дейности, когато той се научи да преодолява низшата си природа, която го тласка към егоистични и зли каузи, животът му ще потече наред и щастливо.

Ключова дума за Овена е “Търпение ”. Почувствайте преимуществата на търпеливото отношение към живота. Ако не ускорявате изкуствено събитията, всичко ще се случва в точния момент и по-бързо! В допълнение, би трябвало да разберете, че търпението и бездействието не са едно и също нещо, а точно търпеливото отношението към живота, а не бездействието, характеризират дейния и образован човек.
Телец
Телецът ще съумее да има пълностоен живот и да доближи вътрешно съвършенство, в случай че се научи да цени себе си и да бъде признателен за всичко, което ориста му дава.
Телецът е задължен да знае, че без значение какво се случва в близост – силите са в него самия. За да възпита и да подхрани в душата си положителни качества и същински полезности за него не е толкоз комплицирано.

Трудното е в това да се научи да употребява ресурсите, които той има, а не да чака нещо несигурно в бъдещето. За Телеца е доста значимо благосъстоянието – повече от що се касае за всеки различен знак от Зодиака. Освен това, той прекомерно се стреми към спокоен живот. Но тук е и парадоксът: колкото повече Телецът вътрешно и външно се съпротивлява на бедността, толкоз по-силно го притиска ориста. Именно потребността е способна да го научи на доста неща.
Неговата съществена задача е да се научи умерено да се отнася към нея. Той би трябвало да разбере, че успокоение и убеденост може да откри единствено вътре в себе си, а не във външния свят. Трябва да усети какво е смисъла на индивида като персона, а не да го претегля съгласно положението на банковата му сметка.
Когато Телците открият източника на убеденост за себе си, те стартират да живеят в естетика със самите тях и получават същинско благосъстояние.

Близнаци
Близнаците се раждат със знанието за двойствеността на света и човешката душа, за това че във всеки от нас съжителстват положително и злото, мрачевина и светлина и в това време знаят, че Бог – това е нещо непрекъснато и непроменяемо.
Съдбата и главната кармична задача на Близнаците е да открият, че Бог е във всичко. С каквото и да се занимават Близнаците, каквото и да учат, те постоянно се пробват да отговорят на два съществени въпроса: “Кой съм аз в действителност ” и “Какъв е смисълът на живота? ”. За тях е значимо да се научат изцяло да се отдават на това, с което са ангажирани сега.
Само по този начин те ще могат да осъществят всички от своите многочислени гении, а не безсистемно да се лутат в живота в търсене на нови ползи. Преодоляването на непрекъснатия блян към празненства и занимания – това е друга витално значима задача за Близнаците. Скуката ги плаши до гибел!

Близнаците считат, че животът ще стане незанимателен, прозрачен и неправилен, в случай че престанат да се въртят като грънчарско колело. Те се пробват да оставят вратата отворена за всевъзможни благоприятни условия: стоешком с единия крайник в едно занятие, с другият те постоянно са подготвени да преминат към идващото, по-вълнуващо.
Живеейки на един човек, те непрестанно флиртуват с другите – тъй като е допустимо съгласно тях идващият да се окаже някой по-интересен. Освен това, повърхностното отношение към всичко, им пречи да се усъвършенстват. А да създадат това е допустимо единствено в сложни обстановки и в случай че Близнаците бягат от тях, рискуват да останат сами в беднотия, без семейство и другари в старостта си, с цялостна незадоволеност в душата.

Рак
Ракът живее в естетика със света, когато той откри дома вътре в себе си – това чертае ориста за този зодиакален знак и е една от дилемите в живота му. Домът – това е мястото, където човек се усеща в сигурност, където го обичат и се грижат за него. Ракът се учи да се грижи за себе си, преодолявайки възприятието за неустановеност.
Това възприятие е един от главните проблеми за Рака и в това време е най-хубавият му преподавател. Той може да се тревожи за това, че не разполага с доста пари или че не е толкоз надарен, колкото другите. Често възприятието на нерешителност кара Рака да се обръща към Бога и да признае пътищата Господни.

Несигурността го учи на доверие. Дори в случай че първоначално откаже да се довери на живота, рано или късно, той въпреки всичко го прави и единствено в този случай виталният му път потегля в вярната посока. Много Раци се опасяват да изгубят своята благосъстоятелност (обикновено повечето), връзката с децата си, опцията да живеят както им харесва. Но все пак, в края на краищата им се постанова да се провиснал.
Основната цел на Рака е да не разреши на най-лошите си качества да вземат връх над него и да го трансфорат в придирчив и невъздържан Плюшкин, стремящ се единствено към материални полезности. Обладан от нежни усеща и страсти, Ракът може да се отклони от верния път, в случай че стартира да им се доверява сляпо. Емоциите са най-мощният източник на сила за представителите на този знак.
Много от представителите на този знак имат вяра, че точно обидчивостта и неумереността не им разрешават да се усъвършенстват, само че е невероятно да се преборят с тях.

Но в реалност могат – и би трябвало. Негативните усеща не пораждат без причина:
когато човек се учи да се оправя с тях, той се учи вярно да направлява своята лична сила. Ракът, умеещ да се оправя със своите страсти, може да се трансформира в стопанин на ориста си, в същински създател.

Лъв
За Лъва е значимо да възпита в себе си внимание и храброст към другите. Когато той следва повелите на своето намерено сърце, естествената си прелест, самочувствие и предвидливост, може да реалокира планини, само че когато се поддаде на инатливото си его, той непроменяемо губи. Егото е източник на всичките му проблеми и в това време основният преподавател за Лъва.
Властната надменност на Лъва може да обиди другите хора. Той става неуправляем и самонадеян, стартира да мисли, че няма непостижими цели за него. Увереността в себе си – това е една добра линия, само че не и в случай че нейният източник е възприятието за предимство.

Ако Лъвът употребява своята целенасоченост за това да следва повелите на своето благородно сърце, неговата мъдрост и мощ се виждат от близките и те с ненаситност му оказват помощ. Именно любовта би трябвало да бъде източник на мощ за Лъва. Когато се откаже от ината си и избере любовта, той става доста мощен и към този момент не се нуждае от похвалите и поддръжката на другите.
Един от методите да реализира духовно съвършенство е да демонстрира примирение във всичко. Благодарение на смирението душата на индивида остава постоянно отворена и благородна. Смирението му отваря пътя към висшия източник на мощ. Някои Лъвове споделят по този начин: “Бог е направил през днешния ден доста с моите ръце! ”.
Лъвът би трябвало да почувства, когато поема да прави прекалено много неща, в този миг той би трябвало да си спомни за себе си. Нека някой различен да поеме част от проблемите. Ако Лъвът хвърли всичките си сили единствено за това да направи усещане, той ги е хвърлил на вятъра, тъй като в този случай той не прави безвъзмезден подарък от чисто сърце, а работи върху имиджа си.

Дева
Изключителният разум, с който Девите са надарени, им дава опция оптимално да употребяват съществуващите благоприятни условия (вместо да се оплакват от живота) и последователно да доближат до разбирането за мъдростта на Вселената.
Изненадващо, само че да види съвършенството на света, на Девата й оказва помощ присъщия за нея перфекционизъм и неговите родни сестри – еснафщина и взискателност. Когато тя употребява аналитичните си умения единствено с цел да намира дефекти (вместо това да открива преимуществата и да извлича от тях оптималната полза), отнасяйки се прекомерно сериозно към себе си и по-специално към живота и ориста като цяло, тя сама се ограбва.

Съдбата й се трансформира в едно мъчно тестване, само че това може да научи на доста Девата. Тайната на щастието за Девата е да употребява своя перфекционизъм за търсене на съвършенство в нашия свят.
Ключът към щастието за Девата не е в това да работи интензивно и дори не е в това да обича работата си. Тя би трябвало да запомни, че в работата би трябвало да реализира триумфи, а не съвършенство. Често Девите имат прекомерно меркантилно отношение към работата си, пробвайки се да завоюват допустимо най-вече, забравяйки за всичко останало, само че изработвайки си освен това отрицателна карма.
Освен това Девите би трябвало да схванат, че всеки има право на лични неточности и право да се учи от тях. Раздразнителност, обидчивост, нерешителност в себе си и непоносимост – това са признаци, че Девата се е отклонила от правилния път. Когато Девата безшумно, с любов следи дейностите на другите, тя се свързва с тази част от своята душа, която знае по какъв начин да се реализиран най-хубави резултати във всичко.

Везни

Везните, които постоянно се пробват да запазят самообладание, могат умерено и обективно да преценяват близките, да подхождат независимо към всяка обстановка и да намират най-правилните решения.
Понякога Везните доближават до равновесие след претърпян спор. За тях, спорът в най-хубавия случай е нещо неприятно, в множеството от случаите – отвратително, а в най-лошия случай – доста ужасно. Повечето Везни имат вяра, че разрешаването на споровете е тяхно обвързване, даже и в случай че не са свързани с някоя от спорещите страни.
Везните са чувствителни към всяка неправда или какофония. Те вършат всичко, което е по силите им, с цел да се поправя “дисбаланса ” – единствено с цел да се уверят, че всичко още веднъж е наред.

Те постоянно вършат отстъпки, съгласявайки се на договорка или просто се подчиняват на волята на другите – всичко в името на мечтаната естетика. Но, защото другите не престават да вършат това, което са правили (да се грижат единствено за личните си интереси), компликациите и проблемите пораждат още веднъж и още веднъж – и това унищожава тези идеални връзки, които се стремят да изградят Везните.
Вместо да хвърлят всичките си старания върху построяването на взаимоотношения с други хора, Везните би трябвало да се научат да живеят в естетика със себе си, да изградят хармонична връзка с Бога. Везните са естетите на Зодиака и постоянно те са мощно фокусирани върху външната хубост.
Някои Везни са толкоз увлечени от външния си тип или хубостта на дома си, че това се трансформира в фикс идея за тях.

Друга неточност на Везните е, че тяхната нуждата от поддържане на връзки може да се трансформира в боязън да не останат сами. Смисълът на живота и личното си аз, Везните търсят във връзката с различен човек.
От тук произтича страхът на Везните, че на никой няма да се харесат. Везните би трябвало да се научат да живеят в мир със себе си и тогава суровата реалност няма да навреди на проектите им, а ориста им ще бъде удобна.

Скорпион
Неговата съществена цел е да трансформира минусите си в преимущества и да направи това благодарение на любовта. Скорпионът има огромна мощ и непрекъснато се пита по какъв начин най-добре да я употребява.

През цялото време той е изправен пред избор: да употребява силата си, с цел да развие най-хубавите си качества и да оказва помощ на другите или да основава проблеми и да унищожи това, което вършат другите. Той има способността да откроява положителното и злото, светлото и тъмното и това може да го научи на доста, а също и да предопредели ориста му.
Ако Скорпионът се пробва да види във всичко единствено положително, даже и в това време да знае за съществуването на злото, той освен открива в себе си безкрайни ресурси от сила, само че и ги усилва.
Един от най-хубавите способи да избави себе си от прочувствена и интелектуална мрачевина – е да се опита да употребява своята креативност, с цел да откри метод да промени обстановката към по-добро. Когато Скорпионът употребява своят прозорливост и изострен разум, с цел да стигне до решение на казуса, той може да откри преимущества във всяка обстановка (без значение какъв брой безнадеждна изглежда).

Основният боязън на Скорпиона, който той би трябвало да преодолее в този живот: е страхът да не се окаже слаб и некадърен да повлияе на обстановката. Той желае да знае, че той може да ръководи света – това му дава възприятие за лично достолепие и сигурност. Скорпионът се опасява да прояви уязвимост въобще или уязвимост в някоя област от живота. Той е раздразнителен – незабавно експлодира и привежда в деяние своето жило.
Но той би трябвало да внимава със своето “смъртоносно оръжие ” – защото в живота всичко, което вършим се връща и в края на краищата, неговата експанзия може да се обърне срещу него самия. Следващото предизвикателство е да преодолее жаждата за власт – това е сериозна взаимозависимост за Скорпиона, за него е извънредно мъчно да я преодолее.

Усещането за мощ, която дава на един човек властта е най-голямото прелъщение за Скорпиона. И тук се крие един от главните уроци за него: той може да реализира власт, той обича властта, тъй че за какво му би трябвало да се отхвърля от нея?
Властта убива в индивида способността към състрадание и когато Скорпионът ръководи събитията, той потиска своето духовно развиване. Когато Скорпионът се откаже да управлява всичко, което се случва, той може да открие, че в действителност всичко се случва по най-хубавият метод.
Скорпионът има духовна мощ, която е по-висша от физическата мощ и от интелектуалната мощност и с помощта на която той още веднъж и още веднъж оцелява в сложни обстановки. Тя му оказва помощ да победи във всеки конфликт или тестване.

Стрелец
Стрелецът – е знак на вдъхновението, по тази причина той постоянно се усеща отлично. В същото време до момента в който другият огнен знак Лъв, се усеща като цар, Стрелецът знае, че той би трябвало да извърши задачата, дадена от Великия цар. Той усеща, че има някой популярен, който го води към високи цели.
Стрелецът неизбежно минава през интервали на безбожничество, когато той си мисли, че неговото битие няма смисъл, когато животът ще му се коства трудно отегчителен.
Именно в тези времена той би трябвало да се научи да вижда Доброто и Бог – в себе си и в живота. Усещането за безсмислието на живота може да го докара до меланхолия, само че в това време е в положение да уточни на Стрелеца, каква е неговата цел и смисъл на битие.

Една от главните кармични задания на Стрелеца е да преодолее своята пристрастеност към удоволствията. “Яжте, пийте и се веселете ” – това е мотото на неговия живот. Той счита, че е заслужен за най-хубавото и се стреми да умножава удоволствията. Когато животът на Стрелеца стартира да се състои единствено от удоволствия, той не помни за същинските полезности и стартира да има вяра, че не би трябвало да се лишава от нищо.
Учат ни, че постоянно би трябвало да имаме вяра в триумфа, само че не по-маловажно е да възпитаваме в себе си сдържаност и дарба да се откажем от някои стремежи. Най-доброто за Стрелеца е – да сътвори за себе си живот, в който той ще има задоволително независимост. Ако я няма, той няма да може елементарно да преживее тези неизбежни в живота на всеки човек моменти, когато не може да прави това, което желае.
Понякога това е фактически по този начин – а от време на време би трябвало да плюе на събитията и да продължи да върви към фантазиите си. Но нормално в основата на това възприятие е едно неправилно схващане на света.

Именно в тези моменти, когато Стрелецът не се усеща свободен, той би трябвало да се освободи вътрешно: да се свърже със своя вътрешен мир и независимост, да избере позитивното отношение към живота в изискванията на външно ограничаване. Този опит ще го научи да разбере, че същинската независимост – постоянно е вътре в самия човек.

Козирог
Този знак би трябвало да се научи на надзор и самоконтрол. Козирогът открива за себе си същинския смисъл на самоконтрола, когато главната му цел е обвързвана не с външния свят, а с вътрешния. С други думи, Козирогът би трябвало да разбере, че най-важното нещо е – да се научи да управлява мозъка си, да не разрешава на външни условия да му диктуват какво да прави, да мисли или да усеща, а да избира самичък – без значение какво се случва в близост.
Самоконтролът – това е всеотдайност, умеене да управляваш себе си, дарба да пестиш сила. Когато Козирогът употребява своята целенасоченост, с цел да се освободи от отрицателните страсти и стартира да се отнася към всеки благожелателно, неговата вътрешна мъдрост и широкоскроеност ще му оказват помощ да направи доста във всяко отношение и ще благоприятства ориста му.

Ако Козирогът не се опита да разбере какво е в действителност значимо за него, той дефинира триумфа за себе си, тъкмо по този начин както си го показват другите хора.
Вместо това да построи живота си в сходство със личните си стремежи, Козирогът губи скъпото си време (понякога даже и живота си) за това, да дава отговор на упованията на другите.
Рано или късно, множеството от Козирозите, за които признанието на близките е единственото доказателство за тяхната значителност, откриват, че то е подвеждащо и не им носи задоволство, тъй като те би трябвало да живеят в сходство с непознати стандарти и упования.

Научете се да се приемате такива каквито сте – това е тайната на щастието и триумфа за всеки Козирог. Когато той почита и цени себе си, малко евентуално е да се нуждае от признанието на другите. Когато знае, че прави нещо значимо, той отдава цялата си мощ за това, което на него му наподобява значимо.
Само тогава ще бъде в положение да живее живот, същински благополучен, в случай че живее по този начин, както на него му харесва. Козирогът би трябвало да се стреми да намира наслада за себе си във всичко, което прави. И тогава всяко нещо ще бъде забавно за него, тогава той ще бъде в положение да покаже възприятието си за комизъм и да направи нещата забавни за другите хора.

Водолей
Водолеят нормално е уверен, че той е друг от другите и по тази причина би трябвало да живее по собствен личен метод. Но той ще извърши една от своите кармични задания единствено тогава, когато се научи да се оправя с тази своя непоносимост. Той се гордее със своето намерено мислене и с това, че обича разнообразието.
При това той е безвъзвратен мечтател и чака от човечеството прекалено много – това оформя и ориста му. Ако хората не дават отговор на идеалите на Водолея, той доста мощно се разочарова. Той стартира да ги подозира в нарцисизъм и в това, че се държат особено. Именно в такива интервали на Водолея му се постанова да издържи своя най-съществен житейски изпит.

Той би трябвало да разбере, че всеки човек избира самичък своя път. Когато Водолеят се пробва да види единствено положителното в това, което другите хора вършат, той получава опция да оцени другите способи, с които хората могат да изразят себе си.
Водолеят счита себе си за толкоз неповторим човек, че се изолира от останалия свят и това може да тласне в неправилна посока ориста му. Когато осъзнае, че множеството хора не са склонни да споделят неговата позиция, той ще може да се концентрира върху това в действителност да промени самичък себе си.
Лоялността към концепцията, която следва, при Водолея може да се трансформира в дебелоглав – това е главният му проблем. За да разграничи упоритостта от ината, той би трябвало да се запита – доближава ли се до задачата си?

Ситуацията се усложнява от обстоятелството, че с помощта на упорството, Водолеят губи свободата да се самоизразява – това, което той цени най-вече. Заради упоритостта си той прави всичко по собствен личен метод – както е привикнал или както умее и не вижда това, че има безпределно доста други способи да се направи тази същата работа.
Иронията е в това, че другояче свободолюбивият Водолей се трансформира в досадник, който се пробва да ограничи свободата освен на другите, само че и като разследване на това – и своята лична. Непреклонността на Водолея потиска другите хора и той се отдалечава още повече от осъществяването на своите задания.

Риби
Всеки от нас през живота си в течение на годините узнава, че саможертвата е свещена. За Рибите, тази истина е най-важното нещо в живота им и тя предопределя ориста им. Избавяйки се от негативните черти на характера си, развивайки и усъвършенствайки позитивните си качества, ние разсънваме своята висша природа, чието име е Безкрайната Любов.
Някои Риби имат вяра, че саможертвата – това е страдалчество и принасяне на себе си в жертва. Те стартират да (погрешно) да мислят, че би трябвало да се откажат от всичко – да престанат да се грижат за себе си, за личните си ползи, да не пазят това, което им е скъпо – единствено поради това да наподобяват положителни. Но това не е Свещената Саможертва – това просто значи, че не се грижат за себе си.

Рибите усещат вдъхновение, когато схванат, че най-висшия тип услуга – това е грижата за другите. За Рибите е присъща двойствената натура: те се възхищават на хубостта на действителния свят и в това време могат с лекост да се откажат от материалното поради духовното.
От една страна, Рибите са доста привързани към нашия земен свят, а от друга – непрестанно се стремят да се слеят с Божественото. Благодарение на способността по едно и също време да виждат и материалното и духовното Рибите би трябвало да се научат да виждат Божественото начало във всеки, който живее на Земята.
Друга задача за Рибите е да не се трансфорат в измамници. Това е огромно прелъщение за тях, тъй като те доста обичат да си измислят. Рибите постоянно си мислят: “Ако никой не ме е уличил в неистина, значи всичко е наред. ”

В този случай, Рибите би трябвало да признаят сами на себе си, че това не постоянно е правилно и да се опитат да бъдат почтени със себе си. Друг проблем, с който се сблъскват е, че доста хора драговолно одобряват помощ от тяхна страна, само че не им дават нищо в отговор. Това може ги да докара до тежко отчаяние.
Единствените, за спасението на които Рибите фактически носят отговорност – това са те самите. Като се грижат за душата си, непроменяемо ще трансформират ориста си, както и обкръжаващият ги свят.
Инфо: отбаба

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР