Кърмаче на 3 месеца и две близначета – момченце и

...
Кърмаче на 3 месеца и две близначета – момченце и
Коментари Харесай

Отнеха три деца от майка им заради крайна бедност

Кърмаче на 3 месеца и две близначета – момченце и момиченце на 2 години, са отнети от своята майка в Плевенско преди месец поради неприятни условия на развъждането им, сигнализираха доброволци до Dnes.bg.

Семейството е от село Ленково, община Никопол и живее в къща без електричество и течаща вода.

Те в никакъв случай не са имали ледник, пералня или различен електроуред. Вече съвсем месец от " Чудесата за деца та " - Плевен посещават всекидневно майка та и съветник по кърмене я учи по какъв начин да запази кърмата си и за в този момент съумяваме. Родителите вървят на учебно заведение за родители, пишат доброволци те.

В последна сметка, с помощта на 4 майки, студенти и преподаватели от Софийския университет компетентност " Социални действия ", фамилията към този момент има ток и течаща вода. Вече имат и ледник, креватчета за деца та, дрешки и играчки. Със събрани небрежно дребни средства бащата е ремонтирал и детската стая и е подготвил двора за сеитба на зеленчукова градина, с която да отглежда издръжка на деца та си.

Освен това, по гледище на доброволци те, той е направил и курник, дребен обор и кафези за зайци.

За останалите нужни електроуреди, пари и домашни животни, доброволци те започват акция, която за броени часове събира всичко, което е належащо. Сега остава и акцията им да приключи с триумф – да събере фамилията още веднъж дружно.

На 17 април в плевенския областен съд е гледано делото за взимането на дечицата, където фамилията е представлявано от правист доброволец, под упътванията на " Конфедерация за отбрана правата на деца та ". В последна сметка на фамилията е даден период до 15 май, до който къщата да дава отговор на избрания най-малко за развъждането на дребните деца .
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР