Карлсберг Груп търси най-изявените и мотивирани млади учени, експерти и

...
Карлсберг Груп търси най-изявените и мотивирани млади учени, експерти и
Коментари Харесай

Карлсберг Груп обяви в Давос създаването на Общност на младите учени


Карлсберг Груп търси най-изявените и стимулирани млади учени, специалисти и научни служащи, които да въвлече в работата на своята Изследователска лаборатория на Карлсберг. Тази научна общественост дава опция на актуалното потомство млади учени да надградят достиженията на известната лаборатория и да разработят забавни нови планове. Целта е да се слагат нови стандарти в промишлеността - с теоретичен метод и посредством партньорски връзки - за изследване опциите за устойчиви решения в пивоварството.

Общността на младите учени ще създава новаторски оферти, които адресират провокациите пред бизнеса и ще оказва помощ за реализирането на програмата за стабилно развиване на Карлсберг Груп „ Заедно към нулевия отпечатък “, оповестена през юни 2017 година.

Плановете на Карлсберг Груп във връзка с въглеродните излъчвания са приети като съответстващи на амбициозната цел, записана в Парижкото съглашение, за възможно повишаване на температурите на планетата с не повече от 1,5°C и акцентират уговорката на компанията да способства за постигането на Целите на Организация на обединените нации за стабилно развиване.

„ Партньорствата и приносът на науката са решаващи за посрещане на международните климатични проблеми. Общността на младите учени е чудесно продължение на традициите ни в региона на научните нововъведения и ще ни помогне да реализираме дълготрайните ни цели и упоритости за стабилно развиване.

Разглеждаме всички благоприятни условия за понижаване отпечатъка ни върху околната среда и младите учени ще имат основна роля в това. Общността ще има за цел да разпознава новаторски решения, с които да реализираме задачите си до 2030 година - в региона на въглеродния отпечатък и водното ползване – за едно по-добро бъдеще на Карлсберг Груп,” показа изпълнителният шеф на Карлсберг Груп Кийст Харт

Общността на младите учени ще бъде ръководена от Изследователската лаборатория на Карлсберг, дала на света pH скалата и пречистения вариант бирена квас. Първоначалният й мандат е тригодишен и стартира след формалното показване на Световния стопански конгрес в Давос.

Общността ще е локализирана в Изследователската лаборатория на Карлсберг в Копенхаген, Дания и в Цигелбрюке, Швейцария, където се намира компанията на Карлсберг за доставки и доставяне (Carlsberg Supply Company).

Обявата за търсенето на млади учени, които да се включат в изследователската общественост, може да се види тук: “The best job for the world. Probably”

Изпълнителният шеф на Карлсберг Груп Кийст Харт е и най-новият член на Алианса на бизнес водачите за промени в климата (Alliance of CEO climate leaders) – коалиция от над 70 основни изпълнителни шефове, които считат, че частният бранш носи отговорност за понижаване на излъчванията на парникови газове и може да спомогне за ръководство на световния преход към нисковъглеродна стопанска система. Коалицията се пробва да подтиква и сплоти дейностите и самодейностите на компании от всички индустриални браншове.

„ Парижкото съглашение означи началото на една нова епоха. Днес виждам все по-голяма съпричастност от страна на бизнеса, посредством разнообразни начинания: Алианса на бизнес водачите за промени в климата, научния метод в слагането на екологични цели (Science Based Targets Initiative), както и в RE100 – обединяването на фирмите, които имат за обща цел използването на възобновими енергийни източници. За мен е чест Карлсберг Груп да бъде част и от трите начинания, “ споделя Кийст Харт.

Карлсберг Груп е една от водещите пивоварни компании по света, с огромно портфолио от бирени марки и други питиета. Марките Carlsberg, Baltika и Tuborg са измежду най-големите бирени марки на Европа. В компанията работят 42 000 души, а продуктите й се продават на 150 пазара по света.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР