Карловският кмет Емил Кабаиванов получи условна присъда от 3 години

...
Карловският кмет Емил Кабаиванов получи условна присъда от 3 години
Коментари Харесай

Карловският кмет получи условна присъда за присвояване на почти 27 хил. лева

Карловският кмет Емил Кабаиванов получи условна присъда от 3 години за присвояването на съвсем 27 хиляди лв. европейски средства, като е лишен и от право да заема длъжността кмет за период от 4 години, оповестява НоваТВ.

Кабаиванов е приет за отговорен , че в интервала 24 април 2013 година - 30 април 2014 година, като кмет на Община Карлово, е присвоил общо 26 984,68 лева, благосъстоятелност на Община Карлово.

Сумата е получено от общината по подписан контракт сред Министерство на околната среда и водите и Община Карлово за безплатна финансова помощ по оперативна стратегия " Околна среда 2007-2013г. ", съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и от Кохезионния фонд за " Доизграждане и рационализация на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води и канализационна мрежа в гр. Карлово ".

Парите са му предоставени в това му качество и поверени да ги пази и ръководи, като присвоените средства са предоставени на българската страна от Европейския съюз .

Присъдата може да се апелира в 15-дневен период пред Окръжен съд - Пловдив. Ако присъдата бъде доказана и от Окръжния съд в Пловдив, Кабаиванов няма да може да се кандидатира за кмет на Карлово на идните локални избори .

 Обвиниха кмета на Карлово за длъжностно заграбване в изключително огромни размери
Обвиниха кмета на Карлово за длъжностно заграбване в изключително огромни размери

Прокуратурата е внесла в съда обвинителния акт

През април 2016 година отложиха плануваното дело против кмета Кабаиванов в Карловския областен съд, заради неявяване по болест на правосъден заседател . На 1 юни 2016 година Карловският областен съд даде ход на делото .

Емил Кабаиванов , като зам.-председателят на Съюз на демократичните сили, ноември предходната година на национална конференция, отдадена на програмните цели и подготовката за локални избори на партията той изясни, че не желаят коалиция за локалните избори с ГЕРБ , тъй като ще търсят независимо явяване със независима листа .

Също през ноември 2018 година, Кабаиванов се разгласи срещу закриването на митническото бюро в Карлово . В писмо до министъра на финансите Владислав Горанов той упорства при готвеното през 2019 година преструктуриране на Агенция " Митници ", бюрото да бъде непокътнато.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР